Decoreer je woning met stencil-art


Ben je op zoek naar een makkelijke, leuke en goedkope manier om je interieur een upgrade te geven? Dan is stencil-art perfect voor jou! Er zijn stencils in ontzettend veel verschillende designs, thema’s en formaten beschikbaar. Er zit gegarandeerd ook een perfecte match voor jouw interieur bij! Stencils zijn ideaal om op een snelle, goedkope en leuke manier je muren, kasten, lampenkappen en andere interieur-items in een handomdraai op te fleuren!

Al jarenlang was behang of fotobehang de go-to oplossing om een saaie binnenmuur op te fleuren. Maar behang is erg prijzig en het netjes aanbrengen ervan is ook een hele uitdaging die je wellicht liever aan een professional overlaat… Een stencil is dan de perfecte uitkomst! Het enige wat je nodig hebt is verf in een leuke kleur en voilà! Binnen no-time een prachtig patroon of design op de muur! 

Een opvallend en gedurfd design op de muur kan een kamer een echte finishing touch geven. Plaats een stencil op een prominente plek op een muur in jouw woonkamer en gebruik een verfkleur in een complementaire tint voor jouw interieur. Kies een sjabloon met een ontwerp die het thema van jouw interieur weerspiegelt, bijvoorbeeld klassieke vormen, een mandala sjabloon, of juist modern en geometrisch. Laat het design van het sjabloon eruit springen met een mooie contrasterende kleur. Bijvoorbeeld spierwit op een donkere muur, of een felle kleur op een witte achtergrond. 

Een sjabloon is ook ideaal voor het decoreren van een kinderkamer! Stencils zijn een prachtige aanvulling op kinderkamers en voegen een gevoel van plezier en creativiteit toe aan de ruimte. Er zijn ontzettend veel leuke ontwerpen beschikbaar! Van dieren tot superhelden, en van auto’s tot leuke patronen. Kies een ontwerp dat perfect past bij het karakter van je kind en gebruik zijn of haar lievelingskleur om het op de muur te schilderen. En als je kind er zat van is neem je gewoon een nieuw ontwerp! Stencils zijn namelijk ook zeer eenvoudig bij te werken en aan te passen. 

Je hoeft de stencils natuurlijk niet alleen maar op muren te gebruiken, er zijn namelijk eindeloos veel creatieve toepassingen te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een oude kast of tafel opleuken met een chique design. Of denk eens aan een toepassing op glas; voeg een mooi patroon of tekst toe aan een spiegel of raam. Saaie vloertegels? Geen probleem! Je hebt echt geen tegelzetter nodig om je badkamer of keuken een upgrade te geven. Een sjabloon in een mooi design en een pot verf is alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en haal de interieurontwerper in jezelf naar boven! 

Laat je ook niet beperken tot alleen het interieur, denk ook eens aan de toepassingen van stencils buitenshuis. Er zijn bijvoorbeeld cijfersjablonen beschikbaar waar je mooie sierlijke huisnummers mee kunt schilderen. Evenals prachtige lettersjablonen waarmee je de namen van je gezinsleden kan schrijven zodat de postbode zeker weet dat hij of zij aan het juiste adres is.

En wat dacht je van die lege schutting in de achtertuin? Een ideale plek voor een mooie botanische print! Een prachtige muurschildering kan ook je tuin een make over geven, en dat op een gemakkelijke, snelle en goedkope wijze.

You may also like

Comments are closed here.