home office

De woontrends van 2022


De nieuwe woontrends zijn belangrijker dan ooit. Doordat we de afgelopen tijd noodgedwongen veel thuis zijn (geweest), zijn we massaal met de inrichting van het huis aan de slag gegaan. We willen allemaal een huis waar we tot rust kunnen komen, maar waar tegelijkertijd een gezellige sfeer hangt. We hebben ervaren hoe het is om thuis te werken en dit zal in 2022 voortgezet worden. Als we kijken naar de nieuwe woontrends, merken we dat de coronacrisis hier zeker invloed op heeft gehad. Wij delen graag met jou de woontrends van 2022.

1. Fresh Start

COVID-19 heeft onze wereld voorgoed veranderd. We zijn allemaal toe aan een frisse start in 2022. De kleur wit staat hierbij centraal. Wit wordt gecombineerd met neutrale kleuren en gekleurde accenten. Deze accenten versterken de frisse uitstralingen van het wit. In een nieuwe wereld is duurzaamheid, klimaat en ontspullen belangrijk. Hierdoor geven we meer aandacht aan heldere, opgeruimde ruimtes in ons huis. We zien steeds meer natuurlijke materialen die gerecycled of recyclebaar zijn. Als we het hebben over vormen, dan zijn deze voornamelijk eenvoudig en strak.

2. Het functionele thuiskantoor

Nu we eenmaal kennis hebben gemaakt met het thuiswerken, is de verwachting dat we ook in de toekomst vaker thuis gaan werken. Dit heeft gevolgen voor de inrichting van ons huis. Het doel is om een flexibel huis te creëren waar zowel gewerkt als uitgerust kan worden. Op je thuiswerkplek wil je natuurlijk fijn kunnen werken. Kamerschermen of glazen wanden zijn handig in gebruik en zorgen ervoor dat jij je letterlijk en figuurlijk kan afsluiten van hetgeen in huis gebeurt. Kies voor leuke decoratie om de werkplek aan te kleden. Maak het niet te gek, want het moet wel zakelijk blijven. Vind je het lastig om de werkdag af te sluiten? Pak je notitieboekje erbij en schrijf taken op voor de volgende werkdag. Wat producten laten personaliseren? Je kan pennen, kantoorartikelen en notitieboekjes bedrukken met een naam of tekst.

3. Stijl en sfeer

In 2022 zien we een nieuwe woontrend, genaamd ‘stijl en sfeer’. Het gaat hierbij om de stijlen Retro en Urban jaren ’90. Een Retro stijl kenmerkt zich door ronde vormen, warme kleuren en grafische prints. Warme kleuren zoals okergeel, oranje en bruin passen uitstekend binnen deze stijl. Combineer nieuwe artikelen met vintage items. In het interieur zien we passende grafische prints en posters aan de muur. Op zoek naar mokken in vintage-stijl? Ga voor email mokken. Laat de mokken bedrukken om er een persoonlijk tintje aan toe te voegen. In de stijl Urban jaren ’90 wordt er veel gebruik gemaakt van beton en staal in combinatie met felle kleuren. We zien opvallend behang op de muur. Echter worden muren tegenwoordig vaak geverfd i.p.v. behangen. Ook graffiti en grafische elementen trekken de aandacht in huis.

You may also like

Comments are closed here.