woontrends 2021

De woontrends van 2021: kleur, interieur en inrichting


Zoals altijd raken bepaalde stijlen en kleuren in de mode en ook weer uit de mode. Zo kan het ook zijn dat je uitgekeken raakt op hoe je woning ingericht is en gecharmeerd raakt van een hele andere stijl. En dan wíl je gewoon iets nieuws, al is er een geld lening voor nodig om het te realiseren. Maar wat is er eigenlijk in anno 2021? We geven wat trendy inspiratie.

Kleur

In 2021 is marineblauw in, in combinatie met lichtere kleuren als lichtbruin of mosterdgeel. Dat kan ook een combinatie van een marineblauwe muur met een mosterdgele zetel of muurdecoratie zijn. Daarnaast is terracotta in. Deze warmrode kleur is erg leuk in de keuken of badkamer, in combinatie met gebroken wit of blauwgrijs. Grijs zelf is ook in, bijvoorbeeld voor gordijnen of vloerstenen. Deze kleur laat zich goed combineren met warme houtkleuren voor een knusse uitstraling. Voor wat extra stijl zijn metallic kleuren ook hip in 2021.

Interieur

In 2021 komt hout weer helemaal terug voor een warme en knusse sfeer in het interieur. Hout laat zich goed combineren met cognac kleurige lederen sofa’s, maar ook met landelijke witte kasten en zelfs schapenvelletjes. Naast meubels kan de houtlook uiteraard op de vloer gerealiseerd worden, maar als je geen zin hebt in het moeilijke en dure onderhoud van een houten vloer, kun je ook voor laminaat of tegels met een houtlook gaan. Voor leuke details zijn droogbloemen helemaal hip, net als terrazzo bloempotten. In de geest van de tijd zijn ook duurzame designs van gerecycleerde materialen trendy in 2021. Daarnaast is de ‘urban jungle’ met verwijzingen naar junglebegroeiing en wilde dieren look nog steeds in. Ook is 2021 het jaar om tóch dat gewaagde behang met een nogal aanwezig design te gebruiken op de muren.

Inrichting

De industriële look blijft in en kan op verschillende manier vertaald worden in inrichting. Deze minimalistische look kan een combinatie zijn van warm hout met een strak design waarin ook glas veel aanwezig kan zijn. Voor aankleding aan de muur zijn lijnportretten populair binnen deze stijl en voor verdere decoratie is het gebruik van rattan, webbing en pampagras helemaal in. Naast de industriële look is echter de Boho-look ook in, de bohemien stijl met oosterse tapijten en een warm, wit interieur. Dit kan aangekleed worden met leuke kussentjes en grote planten. Daarnaast zijn ook fluwelen meubels in de mode in 2021.

Zin om je huis helemaal aan te pakken om voor een trendy look te zorgen? Wacht niet te lang, want je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe look zo lang mogelijk hip blijft. Als nodig kun je eventueel voor een lening kiezen om je projectje te financieren.

You may also like

Comments are closed here.