isolatie huis

De voordeligste manier om je huis te isoleren


Het beter isoleren van je huis is de sleutel om het energiezuiniger te maken, iets wat we allemaal zouden moeten doen om de stijgende energieprijzen het hoofd te kunnen bieden. Natuurlijk kun je het isoleren van je huis meteen groots aanpakken, maar er zijn ook kleine dingen die je kunt doen en die niet veel geld kosten, zoals het aanschaffen van goedkope kunststof kozijnen, waardoor je huis energiezuiniger wordt. De eerste tip heb je al te pakken, lees je mee voor meer tips?

Het verbeteren van de energie-efficiëntie van een woning is cruciaal als je aanzienlijk wil besparen op de energierekening, maar je hoeft geen fortuin uit te geven aan dure isolatie om dit te bereiken. Gelukkig zijn er tal van kosteneffectieve manieren om je huis warm te houden.

Hoe je je huis goedkoop kunt isoleren

Slechte isolatie drijft de energierekening op doordat kostbare warmte uit het huis kan ontsnappen. Hoewel het verleidelijk is om gewoon de temperatuur op de thermostaat te verhogen, biedt investeren in isolatie een lange termijn oplossing die de kosten van de materialen terugbetaalt, door het energieverbruik in de loop van de tijd te verminderen.

Spouwmuur-, vloer- en zolder isolatie zijn drie belangrijke vormen van woningisolatie, maar deze dure opties zijn niet de enige manier om kostbare warmte in de woning vast te houden. Goede kozijnen zijn daarbij ook erg belangrijk. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen erg betaalbaar en hebben ze een luxe uitstraling!

Om de kosten laag te houden, begin je met het maken van een lijst van de koudste plekken in huis voordat je de beste budget oplossing voor het probleem kiest. Het repareren van slecht geïsoleerde ramen en kozijnen kon vroeger een kostbare onderneming zijn, maar door de komst van kwalitatieve goede kunststof kozijnen kan het tegenwoordig een stuk goedkoper.

Ook een simpele verandering in de jaloezieën en gordijnen kan warmteverlies gemakkelijk verminderen. Verwissel dunne materialen voor dikkere stoffen of overweeg thermische vezels voor nog betere isolatie. Deze methode is voor bijna iedereen beschikbaar en is een goede manier om je huis net dat beetje warmer te houden.

Bedek de vloer

Naar schatting 10 procent van alle warmte gaat verloren via de vloer van een woning, maar er is een simpele oplossing die dit kan helpen verminderen. Bedek stevige hardhouten vloeren met tapijten om warmte vast te houden die anders verloren zou kunnen gaan door de kieren tussen elke vloerplank. Hangende vloeren (vloeren die van de grond zijn opgetild) moeten worden geïsoleerd met een stuk isolatiemateriaal of spuitschuim tussen de balken!

You may also like

Comments are closed here.