voordelen van rolgordijnen in huis

De voordelen van rolgordijnen in huis


Raamdecoratie heeft verschillende functies en voordelen. Het belangrijkste is dat je de lichtinval kunt bepalen door een rolgordijn of lamellen open te zetten of te sluiten. Verder duidt de term ‘decoratie’ al aan dat ook het versieren van de ramen een functie van raamdecoratie is. Het rolgordijn is een van de bekendste en populairste vormen van raamdecoratie. En dat is niet voor niets zo, want een rolgordijn heeft veel voordelen in vergelijking met andere typen raamdecoratie. Welke pluspunten rolgordijnen te bieden hebben, lees je hieronder.

Uiteenlopende mogelijkheden qua typen en soorten rolgordijn

Op het gebied van rolgordijnen valt er veel te kiezen, afhankelijk van jouw specifieke wensen. Wil je een verduisterend rolgordijn, dan kies je voor een verduisterende stof. Maar ook lichtdoorlatende stof is een optie. Verder heb je de mogelijkheid om een duo rolgordijn te bestellen. Deze bestaat uit twee gordijnlagen, zodat je de lichtinval heel precies kunt instellen. Verder is er voldoende variatie qua kleuren, tinten, afwerking en bediening.

Extra privacy in huis

Een groot voordeel van rolgordijnen is dat je eenvoudig meer privacy in huis kunt creëren. Wil je geen pottenkijkers of inkijk, dan draai je het rolgordijn omlaag en zorg je snel voor de extra privacy waar je behoefte aan hebt. ’s Winters daarentegen kun je de rolgordijnen op een andere manier praktisch benutten, door deze open te zetten voor meer lichtinval en warmte als de zon buiten schijnt.

Isolerende werking

Rolgordijnen zijn ook praktisch in de zin dat ze een isolerende werking hebben. In de zomermaanden doe je de gordijnen uiteraard omlaag om de hitte buitenshuis te houden. In de winter kun je bij fel zonlicht de gordijnen openzetten voor gratis warmte. Maar schijnt de zon niet in de koude maanden, dan is het rolgordijnen omlaag zetten effectiever. De gordijnen houden dan de in huis gestookte warmte binnen en werken op die manier isolerend.

Preventie tegen inbraak

Rolgordijnen werken preventief tegen inbraak. Van buitenaf is immers minder goed of helemaal niet te zien wat je allemaal in huis hebt staan. Ben je van huis, doe dan de rolgordijnen altijd omlaag en laat een lamp in de kamer branden. Potentiële inbrekers denken dan dat er iemand thuis is en zullen jouw woning eerder overslaan.

You may also like

Comments are closed here.