de voordelen van koken op inductie

De voordelen van koken op inductie


Duurzaam koken is een onderdeel van een duurzaam leven op dit ogenblik. Als je nu nog traditioneel op gas kookt, kan het flink wat winst geven als je kiest voor inductie. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van koken op inductie?

Kostenbesparend aan de slag

Koken op inductie is goed voor je portemonnee! Dit komt omdat jouw pan direct op het juiste punt wordt verwarmd en er bij deze kooktechniek ook een stuk minder energie verloren gaat als je vergelijkt met bijvoorbeeld koken op gas.

Het is een stuk veiliger

Koken op gas heeft natuurlijk als nadeel dat het best onveilig kan zijn. Je kunt zomaar het gas aan laten staan met als gevolg een zeer gevaarlijke situatie. Maar ook tijdens het koken loert het gevaar: met de aanwezigheid van vlammen dien je altijd een veilige werkomgeving te hebben, dus mag er niks in de buurt liggen wat brandbaar is. Met een inductieplaat heb je dit probleem niet: je hebt slechts te maken met een hete plaat waarbij geen vlammen kunnen ontsnappen of zelfs gas.

Tijdloos design en makkelijk onderhoud

Wanneer je kookt op inductie heb je niet alleen het voordeel dat je flink bespaart op de kosten, je hebt ook meteen een kookinstrument wat er erg modern en hip uitziet in een strak modern jasje. Daarbij heb je geen vervelende randen zoals bij een traditioneel fornuis, dus heb je een stuk minder onderhoud! Je hoeft alleen maar even een doekje met wat mild schoonmaakmiddel te gebruiken voor vuiligheid en je bent alweer klaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar een siemens inductie kookplaat voor jouw keuken bij budgetplan!

Extra snel je eten klaar

Wanneer je wilt koken op inductie heb je vaak ook de mogelijkheid om met diverse instellingen jouw eten op een hoger tempo te koken. Hierdoor is je eten nog sneller klaar.

Geen last meer van overkokende pannen

Het koken op inductie maakt je leven ook een stuk makkelijker: je kunt een programma instellen naar wens waarbij je een bepaalde tijd + temperatuur aangeeft. Je hoeft dus niet meer op de gok te kijken of je wellicht een gerecht te hard of zacht kookt. Je gerecht is gewoon klaar na het opgegeven programma.

Automatische detectie

Ook het toevoegen van grotere pannen en bakken kan zonder problemen. Jouw kookplaat vindt dankzij slimme sensors waar jouw gerechten geplaatst zijn.            

You may also like

Comments are closed here.