voordelen glazen schuifwand

De voordelen van een glazen schuifwand


Als je je huis aan het verbouwen of renoveren bent, heb je waarschijnlijk ergens in dat proces gedacht aan een extra (buiten)ruimte met glazen schuifwand. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om een extra ruimte aan hun huis te bouwen, zoals een tuinkamer. In zo’n ruimte geniet je ook met minder weer en in de winter van je tuin. Daarnaast is het een ideale ruimte waar de kinderen bijvoorbeeld rustig kunnen spelen zonder dat je de herrie hoort. Benieuwd naar andere voordelen van glazen schuifwanden? Lees dan snel verder!

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om in hun huis te investeren. In de hedendaagse markt is het kopen van een nieuw huis niet makkelijk door de hoge prijzen en krapte. In plaats van een nieuw huis te kopen, passen ze hun huis aan volgens hun eigen wensen en behoeften en verhogen ze tegelijkertijd de waarde ervan. Als je eenmaal besluit je buitendeur(en) een update te geven, overweeg dan een glazen schuifdeur, het brengt veel voordelen met zich mee… vooral een glazen schuifwand overkapping!

Op sommige locaties zijn glazen schuifdeuren al veel langer populair, zoals bij mensen die in de natuur of aan het strand wonen. Glazen schuifwanden creëren een esthetisch element; ze dienen als doorgang die extra natuurlijk licht binnenlaat.

In interieurdesign is glas een van de meest veelzijdige materialen. Daarom is het ideaal voor mensen die van plan zijn om met een krap budget een huis make-over te doen. Van spiegels en schuifdeuren tot ramen en glazen wanden, er is een scala aan mogelijkheden die je kunt gebruiken om je woning optisch ruimer te laten lijken.

Glas is de enige optie voor mensen die van natuurlijk licht houden en het geeft het huis een uitnodigende uitstraling. Met andere woorden: glas geeft een huis een moderne, verfijnde en esthetisch aantrekkelijke uitstraling, terwijl het juist ook de ideale combinatie kan zijn met een klassiek interieur.

Vergeten voordelen van glazen schuifdeuren

Naast hun functionele en esthetische aspecten hebben glazen schuifdeuren nog meer voordelen, die vaak over het hoofd worden gezien. Hier zijn vier van de over het hoofd geziene voordelen van het installeren van glazen schuifwanden.

Verhoogt natuurlijk licht

Op basis van onderzoek helpt natuurlijk licht vermoeide ogen en hoofdpijn te verminderen en door gebruik te maken van ramen en schuifdeuren komt al het natuurlijke licht naar binnen zonder dat dit ten koste gaat van de luchtstroom.

Helpt geld besparen

Natuurlijk licht biedt een eindeloos voordeel, zoals het besparen op energierekeningen. Vooral aangezien tegenwoordig een enorm percentage van iemands inkomen naar de maandelijkse energierekening toe gaat. Met glazen schuifdeuren is het overdag niet nodig om de lichten aan te doen, zeker niet in het voor- en najaar. Bovendien helpt minder energieverbruik het milieu, waardoor je je ecologische voetafdruk verkleint.

Betere weergaven

Standaard ramen en deuren beperken het licht; bovendien creëren ze een duidelijk punt tussen binnen en buiten. Hierdoor kunnen hun kozijnen het zicht belemmeren. Ga je eenmaal voor een glazen schuifwand, dan ontstaat er een naadloze overgang van binnen naar buiten, waardoor de ruimte ruimer oogt.

Meer ruimte

Een deur met een trek-duwfunctie neemt meer ruimte in beslag dan een schuifdeur. Voor compacte huizen waar niet veel ruimte is, kan een schuifdeur hetzelfde doel dienen en tegelijkertijd ruimte besparen, omdat ze niet naar buiten scharnieren. Bovendien kun je ze zelfs installeren als er geen extra ruimte achter de deuropening is, ook een reden waarom ze de ideale keuze zijn voor (kleinere) douches en badkamers!

You may also like

Comments are closed here.