glazen schuifdeur

De voordelen van een glazen (schuif)deur


Een glazen deur was een trend in 2021 en dat zal ook in 2022 beslist weer het geval zijn. Glas is een mooi materiaal om in je interieur te gebruiken. Uiteraard denk je waarschijnlijk eerst aan een glazen schuifdeur tussen kamer en tuin. Dat is ook eens voor de hand liggende optie om de kamer te verbinden met het buitengebeuren, of dat nu een veranda of terras betreft. Je krijgt extra licht en zon in de kamer en de ruimtelijkheid wordt vergroot. Maar ook binnen kun je ruimtes verbinden of lichter maken met glas. Een aantal voordelen van glas staan hieronder op een rijtje.

1. Meer licht in huis 

Dit ligt voor de hand indien je een glazen schuifdeur naar de tuin of de veranda installeert. Maar wist je dat je een donkere hal, slaap- of badkamer ook meer licht kan bieden met semi-doorzichtig glas (satijnglas). Het geeft privacy omdat alleen heel dicht bij het glas een schim is te zien, maar het laat wel licht door en maakt daardoor een voorheen donkere ruimte veel aantrekkelijker.

2. Een luxe uitstraling 

Kleine ruimtes lijken groter door gebruik te maken van glazen schuifwanden. Echter kan je glas overal in de woning gebruiken. Licht is luxe. Door glas te gebruiken profiteer je van zowel de zon als van kunstlicht. Licht zorgt voor een open uitstraling op iedere plaats in huis. 

3. Glas is eenvoudig te onderhouden 

Glas wordt vaak toegepast op plaatsen waar hygiëne erg belangrijk is, zoals een tandartsenpraktijk, maar ook een sportschool. Glas is hard en neemt niets in zich op. Met een doekje en wat heet water is een vlek zo verwijderd. Met een desinfecterend middel kan een oppervlakte van glas ook weer brandschoon en veilig  worden gemaakt. 

4. Glas is isolerend en tochtwerend

Glas isoleert geluid goed en daar kan je gebruik van maken door bijvoorbeeld een huiskamer en studie- of werkkamer te verbinden. Het licht is ideaal in beide kamers en de ruimtes zijn met elkaar verbonden zonder dat er storen plaats hoeft te vinden. 

Een glazen deur is vaak ook een oplossing voor tocht. Met een glazen schuifdeur kun je een ruimte vrijwel tochtdicht afsluiten. Indien je daarnaast ook nog privacy wilt garanderen is satijnglas een elegante oplossing.

5. Glas laat een ruimte groter lijken 

Evenals lichte kleuren heeft glas een werking op het menselijk oog waardoor een kleine ruimte optisch groter lijkt. Een glazen schuifwand is dus een handig middel als je woonruimte uit minder m2 bestaat dan je graag zou willen.

6. Glas is robuuster dan je wellicht denkt 

In winkels, hotels en andere gelegenheden waar je veel mensen ziet, wordt er vaak glas gebruikt. Dat is uiteraard ook voor het licht, de luxe en het eenvoudige onderhoud. Maar glas is zeker ook robuust te noemen. Het glas dat in schuifdeuren en schuifwanden wordt gebruikt is veiligheidsglas dat minimaal 5 keer zo sterk is als gewoon glas voor dagelijks gebruik. Dat geharde glas wordt in een stevig frame gezet met beslag dat ook wel tegen een stootje kan. Op die manier hoef jij je weinig zorgen te maken over deze solide afsluitingen. 

You may also like

Comments are closed here.