hordeur

De verschillende soorten hor voor je raam of deur


Onze zomer is behoorlijk nat begonnen, met veel neerslag. Hierdoor is er een grote kans dat we veel last van muggen zullen krijgen. Bij een enquête onder Nederlanders bleek dat insecten in huis sowieso een van de grootste ergernissen van de zomer is. Zo kan een mug je niet alleen steken, maar het gezoem kan je lang wakker houden, net als een vlieg die in je slaapkamer rond vliegt. De oplossing? Een hor voor het raam en / of deur. Hieronder lees je welke typen horren we onderscheiden en welke andere voordelen een hor heeft.

In den beginne was een hor gewoon een stuk gaas men voor het raam spande, maar ondertussen kennen we veel verschillende soorten. Welke dat zijn lees je hieronder:

De dubbele plissé hordeur

De dubbele plissé hordeur is van oudsher gebaseerd op een Japanse vouw oplossing voor grote oppervlakten. Het gaas rolt niet op, maar wordt opgevouwen. Dit maakt deze hor perfect geschikt voor schuifpuien, serres en tuindeuren.

Het inklem raamplissé

Het inklem raamplissé is een strak model hor met hetzelfde gaas als de hordeur. Je kan deze open en dicht schuiven zonder geluid te maken. Ideaal voor je slaapkamerraam of andere ramen in huis die ook af en toe open moeten.

De dubbele rolhordeur is ideaal voor bredere deuropeningen. Het grote voordeel van dit soort horren is dat het door middel van de constructie mogelijk is om een deel van de deur af te sluiten en de rest te gebruiken als opening.

De zogenaamde inklem hotten worden veelal gebruik voor draaikiep ramen. Klem de hor gemakkelijk en snel in de raamopening zonder dat je deze hoeft te installeren.

Door een hor is de lucht in je woning gezonder en slaap je beter

Zoals gezegd is de belangrijkste reden dat mensen een hor nemen om insecten buiten de deur te houden. Een ander voordeel, dat mensen vaak vergeten, is de frisse lucht die je huis in kan komen. Dit voelt een stuk fijner aan in de zomer, maar is ook een stuk gezonder. Als je je slaapkamerraam open kunt laten, slaap je daarnaast ook nog eens stukken beter. Wat vooral goed werkt, is overdag alle ramen dicht laten en ’s avonds, als het wat is afgekoeld, je ramen open zetten. Dat is ook het moment dat de insecten op licht afkomen, dus een hor voor je raam of deur is dan extra gewild.

You may also like

Comments are closed here.