verven

De verftrends in 2019: de top drie!


Het interieur een trendy visuele opkikker geven

Wellicht heb je plannen om thuis de muren te gaan verven. Eens in de zoveel tijd is het immers heerlijk om de woonkamer of slaapkamer een visuele update te geven? Maar welke kleuren muurverf zijn in 2019 echt trendy? En welk effect hebben deze kleuren? Hieronder vind je de kleuren die dit jaar populair zijn in Nederlandse én buitenlandse interieurs. Onze selectie is mede gebaseerd op een jaarlijks wereldwijd onderzoek naar kleurentrends, de zogeheten Colour Futures, die aangeeft welke kleuren je bij en schilderbeurt echt niet mag missen! Een top drie van kleuren waarmee je in 2019 en ook in de jaren daarna echt voor de dag kunt komen. En dus meedoet met de meest actuele en populaire kleurentrends!

1. Creëer rust met zachte en lichte kleuren

Dit jaar doen rustige, zachte kleuren het goed zowel als binnen muurverf, als buiten muurverf. Met name populair is lichtblauw in combinatie met bijvoorbeeld roze, varianten op de kleur wit of lichtgroene kleuren. Op deze manier ontstaat een ruimte waar je lekker weg kunt dromen en helemaal tot jezelf komt. Vermijd in dit interieur in elk geval indringende kleuren als donkergeel, paars of felgroen.

2. Romantiek en liefde via subtiele combinaties

Door te kiezen voor slimme kleurcombinaties kun je een warme en intieme sfeer creëren. Een heerlijke start richting de komende lente- en zomermaanden! Maar hoe doe je dit en welke muurverf kleurencombinaties zijn echt mooi? Een pigmentrijke rode terracotta kleur kun je combineren met zachte witte kleuren, een honingachtige kleur of bos groene accenten in de woonkamer of slaapkamer. Als je dit soort zachte kleuren combineert met houten meubels en bijvoorbeeld een houthaard, ontstaat een gezellige en romantische sfeer in huis!

3. Imponeer met een frisse uitstraling

Wie een ruimte fris, energiek en actief wil laten ogen, ook dat is een trend dit jaar, kiest voor levendige en vrolijke kleuren muurverf. Maar opnieuw voert in de samenstelling van kleuren rust de boventoon. Kies daarom voor zachte varianten op kleuren in plaats van voor felle primaire kleuren: lichtblauw, wit, lichtgroen, met accenten van bruin en grijs, geven een enorme dynamiek aan jouw kamer(s)en zorgen voor een actieve uitstraling. Door te kiezen voor moderne decoraties aan de muur of strakke vazen, wordt deze uitstraling nog verder versterkt.       

You may also like

Comments are closed here.