houten jaloezieen zwart

De trends op het gebied van raamdecoratie voor 2022


Raamdecoratie zorgt op de eerste plaats voor privacy. Daarnaast laat het de zon binnen, of juist niet, en helpt het de kou buiten te houden. Natuurlijk wil je wel dat die raamdecoratie wat betreft de stijl past bij de rest van je interieur. De trends in dat interieur verschuiven namelijk, en zo ook de trends in raamdecoratie. Er zijn enkele pilaren waarvoor altijd plaats zal zijn, zoals houten jaloezieën, maar daarnaast verschuiven de trends… ook binnen die stijl pilaren. Zo zijn wat betreft bovengenoemde op het moment de houten jaloezieën zwart erg in trek. Wat nog meer populair is op het gebied van raamdecoratie, lees je in deze blog.

We hebben verschillende interieurontwerpers en experts gevraagd om enkele trends op het gebied van raamdecoratie voor 2022 te delen. Zoals gezegd voegen jaloezieën karakter en elegantie toe aan een ruimte en zijn ze super eenvoudig te bedienen. Naast houten en faux houten jaloezieën, kun je kiezen voor vochtbestendige, licht regulerende en zelfs geïsoleerde opties om de kou buiten te houden, of in de zomer de warmte. Houten jaloezieën worden echter niet aanbevolen voor gebruik in vochtige ruimtes, omdat ze daar in kunnen kromtrekken.

Strak en eenvoudig

Strak en eenvoudig is een van de grootste trends in raamdecoratie, zoals het geven van kleur en textuur om een ​​statement te maken in de ruimte. Traditionele raamdecoratie zoals vouwgordijnen zijn ook nog steeds erg populair. Zo zijn vouwgordijnen nog steeds de snelst groeiende vorm van raamdecoratie.

Wat de kleuren van vouwgordijnen betreft, is bruin een hoofdkleur en erg populair. Vooral in combinatie met houten meubels en/of accessoires komen ze mooi tot hun recht. Echter is kleur ook in opkomst en dan vooral blauw, zacht groen, lavendel, en grijs. Om het licht binnen te laten, zijn vouwgordijnen van boven naar beneden geweldig omdat ze privacy creëren maar licht binnenlaten. Gebruik voor een eenvoudige en strakke look decoratieve randen voor de gordijn panelen of vouwgordijnen.

Ook tinten gemaakt van natuurlijk geweven vezels, zoals bamboe, zijn erg populair. De natuurlijke, neutrale kleur hiervan in combinatie met een wit gordijn is een mooie combinatie, vooral als je van een landelijke stijl houdt.

Ook technologie heeft zijn weg binnen de raamdecoratie gevonden en wordt in dat segment steeds populairder. Nu kun je immers de jaloezieën openen en sluiten terwijl je op de bank zit, in een andere kamer bent of zelfs op de weg naar huis. Technologie is nu echt iets om rekening mee te houden bij de keuze voor nieuwe raamdecoratie. Technologische invloeden met domotica en motorisering nemen toe vanwege hun gemak en veiligheid.

Raamdecoratie veiliger zonder koord of touw

Gemotoriseerde raambekleding is ook veiliger dan die met koorden en touwen. Draadloze jaloezieën en zonneschermen worden snel standaard omdat snoeren niet veilig zijn voor kinderen en huisdieren en de prijs hiervan de afgelopen jaren erg omlaag is gegaan.

Voor 2022 adviseren we ook om rekening te houden met organische en textuur elementen zoals geweven gordijnen. Deze zijn mooi met of zonder voering. Ook neutrale linnen gordijnen zijn tijdloos en daardoor nog steeds een prima keuze. Ze zijn klassiek en kunnen door de jaren heen worden versierd en hebben een meer rustgevend effect op de kamer waarin ze hangen. Een andere optie voor raamdecoratie is vitrage. Deze zijn in 2022 verkrijgbaar in verschillende subtiele patronen en zijn niet je ‘oma’s glasgordijnen’. Ze kunnen stijlvol zijn en toch licht binnenlaten, ideaal voor kamers waar privacy en verduistering niet nodig zijn.

You may also like

Comments are closed here.