houtlook tegels

De trends op het gebied van badkamer vloeren


Badkamer vloeren zijn enorm belangrijk, ze vormen de basis van de hele kamer. Het kiezen van de juiste vloer is belangrijk, het zet de toon voor de hele ruimte. Maar omdat het renoveren van badkamers duur is, is het belangrijk om de eerste keer de juiste vloer te kiezen. Tegenwoordig zijn er echter meer opties dan ooit. Kies jij voor houtlook tegels voor wat warmte of wil je liever een steriel ogende vloer en deze laten gieten? Als je je badkamer gaat renoveren dan ben je bij ons aan het juiste adres, want hieronder kijken we naar de laatste trends op het gebied van badkamer vloeren!

Houtlook tegel

Als je een badkamer hebt waar niemand zal baden, dan kun je wat betreft de vloer kiezen voor echt hout, maar in een badkamer waar het vochtig is en mensen uit een douche of bad stappen, wil je geen echt hout op de vloer. De beste keuze voor een ruimte als deze als je de uitstraling van echt hout wilt, is om te kiezen voor een tegel met houtlook. Deze zijn zoveel beter dan vinyl dat op hout lijkt. Tegel keuzes met een houtlook hebben een lange weg afgelegd en zijn vaak moeilijk van echt hout te onderscheiden! Wat geweldig is, zijn de opties voor dit soort tegels, van donker hout tot onbewerkt hout en alles daartussenin. Vaak kun je het zelfs afstemmen op de bestaande hardhouten vloeren van de omliggende ruimtes voor een naadloze uitstraling.

Mozaïek tegel

Mozaïek tegels zijn een klassieke design trend die al tientallen jaren bestaat en nog tientallen jaren zal blijven bestaan. Ga je voor een badkamer met een tijdloze uitstraling dan zit je met een mozaïek tegel altijd goed. Deze tegels zijn er in verschillende maten, vormen, materialen en kleuren, allemaal te leggen door middel van een eenvoudige installatie. Ze kunnen van porselein, keramiek, natuursteen of glas zijn en hebben meestal een patroon, maar soms zijn ze volledig willekeurig. Mozaïek tegels zijn perfect voor douchevloeren, omdat de vloer hellend moet liggen om het water af te voeren. 

Vinyl badkamer vloeren

Vinyl heeft een lange weg afgelegd van de lelijke uitvoeringen in de jaren ’70 naar nu. Het heeft tegenwoordig een goede kwaliteit en er zijn veel opties om uit te kiezen. Probeer niet te kiezen voor die uitvoeringen die op hout lijken, ze hebben nog steeds niet de echte houtlook die je wil. Vinyl is een geweldige keuze voor badkamers omdat het in één stuk wordt gelegd. Er is geen voegmiddel om af te dichten, geen scheuren waar water doorheen kan komen. Het is volledig waterdicht en extreem onderhoudsarm.

Geometrische tegel

Geometrische tegels zijn er in veel verschillende vormen, zoals vierkanten, rechthoeken, driehoeken, veelhoeken, zeshoeken, piramides en ruiten. De tegels zelf zijn over het algemeen vierkant met geometrische vormen aan de bovenkant. Dit type tegel is al heel lang populair. Ze zijn perfect voor een moderne boerderij-look die al geruime tijd populair is. Enkele van de meest populaire geometrische tegels zijn zwart en wit, maar je kunt ze ook in verbluffende kleuren vinden.

Visgraat vloeren

Visgraat is een kenmerkend V-vormig patroon. Dit patroon wordt vaak verward met het chevron patroon, een V-vormig patroon dat vlak naast elkaar ligt in plaats van gestapeld. Visgraat is erg populair in zowat elke ontwerpstijl. Het is een tijdloos klassiek patroon dat er overal in huis goed uitziet!

You may also like

Comments are closed here.