rvs trapleuning

De trap fraai afwerken: hoe doe je dat in stijl? Zes voordelen en tips!


Een stijlvolle en trendy trap kan natuurlijk niet zonder een betrouwbare, praktische en mooie trapleuning. Je kunt nog zo’n mooie trap hebben, als de afwerking met een fraaie en veilige trapleuning niet in orde is de trap natuurlijk niet af. Wil je de trap echt in stijl afwerken, kies dan voor een prachtige trapleuning staal. Er zijn redenen genoeg om voor een trapleuning staal te kiezen, in plaats van voor kunststof of houten trapleuningen. Trapleuningen van rvs hebben namelijk een behoorlijke meerwaarde! We hebben de belangrijkste voordelen van een stalen trapleuning voor je in kaart gebracht.

1. Stalen trapleuningen zijn sterk en veilig
Roestvrij staal is ook wel bekend als inox en bevat minimaal 10.5 procent chroom, terwijl rvs nooit meer dan 1.2 procent koolstof mag bevatten. Door het percentage chroomtoevoeging ontstaat er een sterke beschermende laag op de trapleuning. Hierdoor is een trapleuning staal hard en duurzaam. De leuning is netjes afgewerkt en daardoor veilig in gebruik.

2. Het onderhoud valt mee
Wie weleens een houten trapleuning heeft gezien die al enkele jaren niet geschuurd en gelakt is, weet hoe lekker weinig onderhoud is. Een rvs trapleuning hoef je nooit te schuren en schilderen. Rvs trapleuningen blijven van zichzelf goed en hoeven nauwelijks onderhouden te worden. Eens in d zoveel tijd schoonvegen met een doekje, om vuil en vet te verwijderen, is voldoende om de trapleuning(en) in een prima staat te houden!

3. Ruime keuze aan leuningvormen en -modellen
Er zijn veel mogelijkheden als hert gaat om soorten en modellen rvs trapleuningen. Zo kun je voor ronde, ovalen, rechthoekige en vierkante modellen opteren. Maar ook de maat en vorm is eenvoudig aan te passen op jouw specifieke trappenhal.

4. Montage van een rvs trapleuning is eenvoudig
Als je kiest voor een trapleuning van roestvrij staal, wordt deze compleet bij je aangeleverd. De montage is eenvoudig, want alle materialen die je nodig hebt worden meegestuurd. Eventjes goede gaten boren, de meegeleverde pluggen erin stoppen en de leuning goed vastschroeven: that’s all.

5. Geen verkleuring meer
Bij houten trapleuningen is en ergernis dat na verloop van tijd verkleuring optreedt. Bij trapleuningen van roestvrij staal heb je hier geen last meer van. Trapleuningen van rvs kunnen namelijk niet verkleuren en blijven mooi!

You may also like

Comments are closed here.