serre aankleden

De serre aankleden; dit heb je nodig


Jij hebt een huis gekocht met een prachtige serre, waar je vanaf de eerste bezichtiging helemaal verliefd op werd. Nu ben je verhuisd en heb je eigenlijk nog niet besloten hoe je deze serre gaat inrichten. Om die reden schenken we graag wat aandacht aan jouw serre, want deze kan je voor meerdere doeleinden gebruiken. Met een goede inrichting, wat groen en het behoudt van je privacy kom je al een heel eind. We leggen de opties graag even aan je voor!

Doel van de serre bepalen

Als eerste zal je het doel van de serre moeten bepalen. Waar ga je deze voor gebruiken en wat heb je hier dan voor nodig? Pas na het bepalen van het gebruik kun je namelijk spullen gaan inkopen. Wil je hier bijvoorbeeld een verlenging van je woonkamer van maken, waar je heerlijk tot rust kunt komen? Dan heb je een comfortabele bank of fauteuil nodig en een bijzettafel. Zie je jezelf hier al helemaal dineren samen met je gezin? Dan komt een eettafel waarschijnlijk van pas. Ga je het liefst lekker met zicht op buiten sporten? Dan zal je hier wat fitnessapparaten kunnen plaatsen en voldoende ruimte leeg moeten laten voor je yogamat.

Voeg wat groen toe

Vervolgens is het een goed idee om wat groen toe te voegen in jouw serre. Zo oogt het direct wat meer alsof je in de buitenlucht zit, terwijl je hier gemakkelijk in de regen onder een dekentje kunt duiken. Je hebt hier een mooie plantenbak voor nodig, bijvoorbeeld van Plesanto, en een gave boom of struik die direct een impact maakt. We raden je aan om maximaal drie planten uit te kiezen, zeker als ze van groter formaat zijn. Anders heb je helemaal geen ruimte meer om hier lekker te zitten.

Koester je privacy

Een serre is natuurlijk grotendeels of volledig van glas gemaakt. Dat betekent dat je van weinig privacy kunt genieten, ook als je in de avond lekker met een boekje op de bank wilt zitten. Het kan al snel aanvoelen alsof je in een glazen bubbel zit, terwijl iedereen naar je zit te gluren. Zorg dus dat je je privacy bewaakt, bijvoorbeeld door wat gordijnen toe te voegen. Deze kun je in de vorm van rolgordijnen makkelijk ook aan het plafond bevestigen, zodat je ze weer open kunt gooien als het lekker weer is. Zo voelt het een stuk veiliger en fijner om hier te zitten, zonder dat de buren mee kunnen genieten.

You may also like

Comments are closed here.