deense ovale tafel

De redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een ovale eettafel


Wanneer je een nieuwe eettafel aanschaft, is de meest voor de hand liggende keuze een rechthoekige tafel. Maar als je het soort persoon bent dat er de voorkeur aan geeft om op te vallen en een modern design te hebben, dan zijn ovale eettafels misschien precies wat je zoekt. Behalve dat het je eetruimte een onconventionele uitstraling geeft, zijn er veel voordelen aan een ovale eettafel en bepaalde stijlen, zoals de Deens ovale tafel, zijn erg hip en happening.

Hoewel ze vergelijkbaar zijn met de klassieke rechthoekige eettafels, creëren met name ovale eettafels een uniek visueel beeld. Bovendien worden ovale tafels als gezelliger beschouwd omdat ze betere gesprekken over de tafel mogelijk maken. Tijd dus om te kijken naar de redenen waarom je een ovale eettafel in huis nodig hebt.

Neemt minder ruimte in beslag

Een ovale eettafel is de perfecte keuze om het meeste uit een kleine eetkamer te halen. De ronde hoeken creëren de visuele illusie dat ze minder ruimte innemen. Verder hebben de meeste ovale eettafels een gecentreerd of enkel onderstel, waardoor ook grotere gezelschappen comfortabel rond de tafel kunnen laten zitten. De gebogen vorm verzacht ook het algehele ontwerp in de kamer. Het kan een lichtere en luchtigere sfeer versterken en een statisch lijnontwerp doorbreken.

Werkt in elk interieur

Een ovale eettafel biedt dezelfde oppervlakte als een rechthoekige tafel, maar dan zonder de scherpe randen. Door dit ontwerp kan het gemakkelijk worden aangepast aan verschillende ruimtes en ontwerpen. Over het algemeen creëert de ovale vorm een ​​veel zachtere esthetiek, biedt het een ongedwongen sfeer en biedt het toch voldoende ruimte.

Bovendien zijn ovale eettafels veelzijdig en slagen ze erin om aan verschillende smaken en stijlen te voldoen. Je kunt een ovale houten eettafel krijgen, of eentje met een glazen blad. Om nog maar te zwijgen over de afwerkingsmogelijkheden van lak tot metaal tot steen. Bovendien kun je zelfs een ander type onderstel kiezen als je een voorkeur hebt voor materiaalmix binnen het interieur.

Originaliteit en persoonlijkheid

Omdat ovale eettafels niet erg gebruikelijk zijn, staan ​​ze garant voor originaliteit en persoonlijkheid. Hoewel het dezelfde voordelen biedt als een gewone rechthoekige tafel, zal het altijd een statement-stuk zijn… in elke kamer! Een moderne ovale eettafel wordt altijd beschouwd als een gedurfde en moderne keuze en weerspiegelt daarom een ​​bepaalde design voorkeur.

You may also like

Comments are closed here.