radiator kopen

De radiator is van een praktisch item verandert in een eye catcher in het interieur


Radiatoren in huis hebben natuurlijk vooral een praktisch nut: ze moeten de ruimte warm maken en houden. Echter nemen radiatoren nogal een ruimte in aan de muur, waardoor ze behoorlijk opvallen. Vandaar dat steeds meer merken design radiatoren in hun assortiment hebben, zoals Thermrad. Dankzij het moderne productieproces zijn de radiatoren van dit merk ook voorzien van een sublieme lak die jaren onaangetast blijft. De radiatoren worden getest onder een druk van maar liefst 13 bar om er zeker van te zijn dat er een 100% lekvrij product wordt geproduceerd. De fabrikant durft dankzij deze tests 10 jaar garantie af te geven op zowel lekkage als de lak. Zo hebben er de laatste jaren nog wat meer veranderingen plaatsgevonden in de wereld van radiatoren.

Allerlei verschillende kleuren, maten en vormen op de markt

Waar bijna alle radiatoren vroeger wit waren, kun je ze nu vinden in zo’n beetje elke gewenste kleur. Daarnaast hoeft een radiator al lang niet meer per se horizontaal te zijn en kun je ook qua stijl altijd wel een model vinden dat aansluit bij de rest van je interieur, of dat nu de badkamer, woonkamer of slaapkamer is. Op die manier kun je een echte eyecatcher in huis halen, die ook nog eens voor een goede warmteverdeling zorgt.

Aluminium geleidt goed en is snel opgewarmd en afgekoeld

Het gebruik van aluminium radiatoren is ook erg in opkomst. Dit materiaal geleid warmte namelijk het beste, waardoor dit type radiator het snelst is opgewarmd. Aan de andere kant is dit materiaal ook het snelste afgekoeld. Verder is aluminium een stuk lichter dan staal en kan het voor specifieke muren beter zijn om een radiator van aluminium te hangen. Aluminium radiatoren zijn niet alleen praktisch en veelzijdig, maar ook heel erg stijlvol en daardoor een ware toevoeging aan iedere ruimte. 

Aluminium geleid het beste en zorgt voor een constante temperatuur

In vergelijking met staal heeft een aluminium radiator minder waterinhoud. Hierdoor zorgen ze erg snel voor de juiste temperatuur. Dit type radiator is daardoor ook geschikt voor lage temperatuurverwarming (LTV), een milieuvriendelijke en duurzame manier om je woning te verwarmen. De aanvoertemperatuur vanuit de cv ketel is dan namelijk een stuk lager, waardoor een hoog rendement wordt behaald. Daarnaast zorgt LTV door middel van een radiator voor een constante temperatuur door de gelijkmatige verdeling.

Horizontale- en verticale radiatoren

Designradiatoren voor woonruimtes zijn er in veel soorten en maten, maar de meest voorkomende designradiatoren zijn de horizontale radiator en, sinds enkele jaren ook de verticale radiator. Verticale design radiatoren hebben vaak een hogere warmte opbrengst, door de grotere afmeting. Bijkomend nadeel is dat ze meer plek opeisen en dus ook meer opvallen in de ruimte. De verticale design radiator wordt meestal gebruikt om naast een raampartij te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld zijn naast een schuifpui of naast twee openslaande deuren. De horizontale design radiator wordt juist vaak onder een raam geplaatst, omdat die op die manier erg goed kan worden weggewerkt. Met een ombouw zie je er zelfs helemaal niets meer van.

Een designradiator zorgt voor een moderne en tijdloze verwarming die aansluit op uw interieur. Voor elk type interieur is er een geschikte designradiator beschikbaar. Het hoeft daarnaast helemaal niet ingewikkeld te zijn om je designradiator aan te sluiten. Op internet zijn hier genoeg instructievideo’s over te vinden.

You may also like

Comments are closed here.