massagestoel

De praktische en medische voordelen van een massagestoel in huis


De meesten van ons kennen hem van het vliegveld: de massagestoel. Maar steeds meer mensen ontdekken ook de voordelen van een elektrische massagestoel thuis. Dit is namelijk een heerlijke manier om te ontspannen. Bijvoorbeeld na het sporten of gewoon na een lange dag werken. Lijkt je dit ook wat? In dit artikel informeren we je over verschillende soorten massagestoelen, alle essentiële elementen die in zowat elke massagestoel horen te zitten en hoe je de juiste massagestoel kunt kiezen.

Hoe werkt een massagestoel?

De meest voorkomende techniek in een massagestoel zijn kleine kussentjes die verdeeld zijn over de stoel en snel kunnen worden opgeblazen of leeg kunnen lopen. Deze zitten voornamelijk op drukpunten van het lijf en geven de sensatie van kneden of duwen.

Een kleine ronde schijf die roteert

Een andere techniek die gebruikt wordt in massagestoelen is een kleine ronde schijf die roteert en op een aantal punten bepaalde bobbels heeft. Deze bobbels zijn niet gelijk verdeeld over de schijf waardoor het een pulserend effect geeft. Het draaien van die schijf wordt gebruikt voor het los masseren van de spieren. Het opblazen van de kussens is vooral bedoeld voor ontspanning.

Stoelen met stationaire massagekoppen

Een van de variaties op een massagestoel is het fixed frame; te vinden op low-end stoelen. Dit is een eenvoudig rechthoekig frame waarop stationaire massagekoppen zijn gemonteerd. Omdat het hoofd niet beweegt, geven ze niet altijd een geweldige massage-ervaring. Kortom, de koppen trillen gewoon op hun plaats. Als de pijnlijke plekken in je rug zich toevallig uitlijnen met de positie van het hoofd, kan dit resulteren in een fatsoenlijke, maar niet bijzonder fijne massage. 

Twee technologieën die we onderscheiden

Voor de vaste frames zijn er twee technologieën die we onderscheiden: de S-track en de L-track. S-Track is de huidige standaard. In tegenstelling tot de ontwerpen met een vast frame, is deze gevormd om de ronding van de wervelkolom te volgen. De rollers die erop zijn gemonteerd lopen van de nek tot het staartbeen en kunnen een consistent uitstekende massage-ervaring bieden.

De L-track massagestoel


L-Track is de nieuwste massagestoel technologie en combineert de standaard S-Track met een extensie die onder de zitting buigt, waardoor de rollers kunnen masseren van de nek tot de bilspieren en de achterkant van de dijen.

Quad-rollers is de standaard in een massagestoel

Rollers zijn naast kneders, kloppers en airbags, het middel waarmee de massage wordt gedaan. De huidige industriestandaard is het gebruik van quad-rollers. Hoewel als kostenbesparende maatregel sommige stoelen zogenaamde tri- of dual-rollers gebruiken. De regel is eigenlijk: hoe meer rollers, hoe beter de massage wordt. Sommige stoelen gebruiken stationaire massagekoppen of massage ballen in plaats van rollers.
Deze hebben de neiging om een inferieur resultaat te geven, maar de massageballen zijn dan nog de beste optie van de twee.

Een massagestoel inzetten voor een medische behoefte

Er zijn ook zogenaamde ‘therapeutische’ massagestoelen. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan bepaalde medische behoeften. Hoewel verlichting van rugpijn de meest voorkomende reden is waarom mensen overwegen een therapeutische massagestoel te kopen, kunnen ze zeker ook professioneel worden gebruikt om te behandelen. 

Hoe bepaal je de juiste massagestoel voor jou?

Er zijn twee belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als je een massagestoel wil kopen. Waarom wil je een massagestoel en hoeveel wil je eraan uitgeven? Als je die twee zaken duidelijk hebt, is het uitzoeken van een massagestoel een stuk makkelijker.

You may also like

Comments are closed here.