De opties aan materialen waar je tegenwoordig foto’s op kunt laten afdrukken


Je kunt tegenwoordig op veel plekken online een foto op de meest uiteenlopen materialen laten afdrukken, zoals bijvoorbeeld bij Bestecanvas.nl. Je kunt daarbij kiezen uit bijvoorbeeld hout, aluminium en canvas. Een foto op hout past goed in een huis waar gebruik wordt gemaakt van natuurtinten zoals bruin en groen en een foto op aluminium past dan weer erg goed in een modern interieur. Een foto op canvas is dan weer wat traditioneler en past in eigenlijk elke ruimte. Aangezien er dus best wat opties zijn, helpen wij jou met waar je op moet letten als je een foto in het groot laat afdrukken.

Een foto afdrukken op aluminium

Een foto die bedrukt is op aluminium gaat lang mee door het gebruik van de hoge kwaliteit van het aluminium dat hiervoor gebruikt wordt. Het geeft vooral bij zwart-wit foto’s een schitterend effect en zorgt voor een moderne sfeer in de ruimte waar deze hangt. Het materiaal is 3mm dik en bestaat uit drie stevige lagen. De twee buitenste lagen zijn gemaakt van aluminium, de middelste laag is van hard kunststof. Dit houdt je foto op aluminium sterk en robuust. Een foto op aluminium is erg geschikt voor huizen met een minimalistisch design en neutrale kleuren. Denk aan roestvrijstalen keukens met glazen tafels en veel natuurlijke lichtinval.

Een foto afdrukken op hout

Ben je op zoek naar een andere creatieve manier om mooie herinneringen te vereeuwigen aan de muur? Het laten drukken van een foto op hout als wanddecoratie is hiervoor perfect. Een foto op hout geeft een stoere, maar natuurlijke uitstraling. Dit past goed in een huis waar gebruik wordt gemaakt van natuurtinten zoals bruin, groen en blauw, of in een ruimte waar andere natuurlijke materialen gebruikt worden. Wanneer je een foto op hout laat drukken kun je kiezen voor verschillende opties, zoals losse latten van vurenhout. Hiermee geef je de ruimte een robuust karakter.

Een foto afdrukken op plexiglas

Een foto afdrukken op plexiglas is ook nog een optie. EEn foto op plexiglas ziet er erg mooi uit en het beeld behoudt zijn hoge kwaliteit. Plexiglas verbetert de kleur belichting, diepte en details van je foto en zorgt voor een scherpe beeldkwaliteit, dit alles met een prachtige glans. Het plexiglas beschermt je foto tegen stof, krassen en verkleuring, dus je bent er zeker van dat het jaren meegaat. Eigenlijk staan alle foto’s fantastisch op plexiglas. Close-up foto’s van mooie details zorgen voor een creatief tintje in huis, maar wij vinden het ook fantastisch voor familiefoto’s of foto’s van vrienden, mede door de versterkte kleuren.

Je kent het vast wel vanuit een restaurant of bar: een verzameling ingelijste foto’s aan de muur. Begrijpelijk dat het idee om dit thuis ook te doen dan direct oppopt. Vaak komt daar uiteindelijk vaak niets van terecht omdat dit over kan komen als een moeilijke klus. Dit valt echter wel mee, als je de juiste aanpak hanteert. Uiteraard begin je met het selecteren van de foto’s die je hiervoor wil gebruiken. Bedenk hierbij dat je beter te veel foto’s kunt hebben dan te weinig. Zorg daarnaast dat de foto en het materiaal waar je ze op laat afdrukken, passen bij de stijl die je in gedachten hebt. Het is daarom verstandig om je te laten inspireren, allereerst voor de te gebruiken foto’s, maar ook voor het soort materiaal dat je wil gaan gebruiken.

You may also like

Comments are closed here.