De nieuwste trends op het gebied van zonwering


Decor rtends komen en gaan, ook op het gebied van zonwering. Welke trends zien we op het moment? Wat is verouderd? Waar kunnen we dit jaar naar uitkijken? Eén ding weten we zeker, zonwering is here to stay. Ze zijn niet alleen een klassieke manier om je huis te stylen, maar met steeds meer warme dagen in de Nederlandse zomer ook een noodzaak. Wij keken bij experts als Zonwering Nijverdal en komen met de nieuwste trends op het gebied van zonwering!

2021 zorgde er voor dat we met zijn allen veel meer thuis gingen werken. De behoefte aan privacy en een rustige ruimte om te leven en werken werd nog noodzakelijker. We willen ons allemaal veilig en gerust voelen in ons huis. Geloof het of niet, de juiste binnenzonwering kan aan al deze vereisten voldoen.

Behoeften van verschillende vertrekken

Elke kamer heeft natuurlijk zijn eigen behoeften wat betreft de juiste zonwering. We hebben het afgelopen jaar geleerd om een ​​warme sfeer te creëren. Maak daarom de tijd die je in huis doorbrengt aangenamer met de beste zonwering en raambekleding. Voor de gemeenschappelijke ruimtes in huis, zoals de woonkamer en keuken, is duurzaamheid van cruciaal belang voor de raambekleding.

Welke materialen voor welke ruimtes?

Vermijd stoffen zoals gordijnen voor raambekleding in de keuken. Stoffen hebben de neiging om gemakkelijk te slijten wanneer ze worden blootgesteld aan hitte, vochtigheid en andere invloeden. Overweeg faux houten jaloezieën of luiken voor de keukenramen. Ze zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken, zodat je je kunt concentreren op het perfectioneren van dat nieuwe recept. Bovendien kunnen ze een natuurlijk, echt houtgevoel creëren zonder de hoge kosten van echt hout.

Duurzaamheid

Milieuvriendelijke en lokaal geproduceerde materialen zullen in 2022 steeds populairder worden. Energie-efficiënte binnenzonwering zijn nog steeds een belangrijke keuze voor consumenten. Er is veel vraag naar cellulaire zonneschermen vanwege hun vermogen om de temperatuur te regelen en het innovatieve ontwerp waarmee je ze van boven naar beneden of van onder naar boven kunt openen. De unieke cel constructie zorgt voor een isolatielaag die de koelere of warmere lucht buiten houdt, afhankelijk van het seizoen. Het installeren van op maat gemaakte zonneschermen in het hele huis is een kosteneffectieve manier om flink te besparen op energie.

Privacy

Sommige kamers vereisen meer privacy en de mogelijkheid om fel zonlicht te blokkeren, zoals de slaapkamer of de kinderkamer. In dat geval wil je verduisterende gordijnen of zonneschermen. Ze zijn gemaakt van strak geweven, dichte materialen om te voorkomen dat licht van buitenaf en binnenkomende lucht er doorheen lekt. Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, kun je de slaapkamer decoreren met verduisterende gordijnen om gemakkelijk gezelligheid te creëren en ervoor te zorgen dat je elke nacht een goede nachtrust hebt.

You may also like

Comments are closed here.