muren in huis pimpen

De muren in je huis pimpen: dit zijn de beste tips!


Ben jij er al een tijdje achter dat je de muren in je huis wilt veranderen? Dan is het tijd om de knoop door te hakken en ervoor te gaan. Echter is het natuurlijk wel van belang dat je hier goed over nadenkt, het is tenslotte een belangrijke stap. De muren spelen namelijk een grote rol in hoe jouw interieur eruit komt te zien. Hoe je jouw muren in je huis kunt pimpen? Wij geven je wat tips in dit artikel!

Likje verf

Een logische stap als je graag jouw muren wilt pimpen: verven. Toch is dit vaak een spannende stap, omdat je niet weet hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Wat aan te raden is als je jouw muren wilt pimpen, is om goed na te denken over de kleur. De kleur van jouw muren bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van jouw interieur. Als jij een verkeerde kleur kiest, kan dit dus veel nadelen hebben. 

Wat handig kan zijn, is om de kleuren van je muren te laten matchen met de rest van je interieur? Heb je veel neutrale kleuren in je interieur verwerkt? Dan kan het mooi zijn om ook voor een neutrale kleur te kiezen op je muren. Op deze manier wordt het namelijk een mooi geheel. Echter kun je ook het tegenovergestelde doen en juist kiezen voor een wat meer opvallend kleurtje. Of je nu voor blauw, roze of groen gaat: het is allemaal mogelijk. Zolang je er maar zeker van bent, want als je het eenmaal hebt gedaan kun je niet zo snel meer terug. Denk dus goed na over welke uitstraling je wilt krijgen met jouw interieur en maak op basis daarvan een keuze voor de kleur. 

Behang

Wil je jouw muur niet verven? Dan kan het een goede optie zijn om te kiezen voor behang. Ook hierbij geldt dat het verstandig is om voorafgaand aan het pimpen van je muur goed na te denken over waar je voor gaat. Er zijn veel verschillende soorten behang waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan behang in een bepaalde kleur of behang met een tof printje. Waar je ook voor kiest, probeer het goed te laten matchen met de rest van je interieur. Zo creëer je een unieke uitstraling en kun je weer een flinke tijd vooruit. 

Muurdecoratie

Wat ook een goede optie kan zijn om je muren in je huis te pimpen, is muurdecoratie. Zeker als je jouw huidige muren in huis wat saai vindt, kan dit een aanrader zijn. Door wat muurdecoratie toe te voegen aan jouw muren, krijgt jouw interieur een boost. Waar je aan kunt denken bij muurdecoratie? Denk bijvoorbeeld aan muurstickers, posters, tekstborden, wandplanken en schilderijen. 

Als je aan de slag gaat met het pimpen van je muren, is het van groot belang dat je beschikt over het juiste gereedschap. Of je nu gaat verven, behangen of bezig gaat zijn met muurdecoratie: het juiste gereedschap is belangrijk. Nog bepaald gereedschap nodig om te starten met het pimpen van je muren? Kijk dan zeker eens bij Mastertools.  

You may also like

Comments are closed here.