De lente komt vroeg dit jaar, hoog tijd dus om alvast aan wat klusjes rondom huis te denken


De lente is dit jaar wat vroeger en dat is een mooie gelegenheid om aan je huis te werken. Niet alleen een grote schoonmaak, maar ook klusjes in en om het huis. In dit artikel vind je handige ideeën en tips om je huis helemaal tip top in orde te maken.

1: Rookmelders checken en schoonmaken

Een goed functionerende rookmelder kan je leven redden. Controleer daarom of je rookmelders nog goed werken en geef ze meteen een schoonmaakbeurt.

Nog geen rookmelders in huis? Hoogste tijd om ze op te hangen!

2: Geef je gevel wat aandacht

Je gevel krijgt in de winter flink wat te verduren. Controleer je buitenmuren in de lente daarom op scheuren en gaten. Besteed hierbij extra aandacht aan het voegwerk.

3: Buitenkant schilderen

Kunnen je kozijnen of buitenmuren wel een nieuw laagje verf gebruiken? De lente is hier de ideale tijd voor.

4: Is je verwarmingsketel al gecontroleerd?

Heb je van de winter je verwarmingsketel al laten controleren? Dan kan je deze tip overslaan.

Heeft jouw ketel dit jaar nog geen check gehad, dan is dit het perfecte moment na een winter hard werken. Een goed onderhouden verwarmingsketel is veiliger, gaat langer mee en bespaart je energie.

5: Ventilatieroosters schoonmaken of plaatsen

Frisse lucht in huis is erg belangrijk voor je gezondheid. Heb je ventilatieroosters? Geef deze dan een goede schoonmaakbeurt. Haal de roosters los, laat ze weken in een sopje en maak ze daarna met een zachte doek goed schoon.

Heb je nog geen of verouderde ventilatieroosters? Dan is het verstandig om (nieuwe) roosters te plaatsen. Een suskast is een goede optie. Met een suskast krijg je namelijk wel frisse lucht in huis, maar geen lawaai. Ideaal als je aan een drukke straat woont!

6: Geef je binnenmuren een nieuw kleurtje

Een van de goedkoopste en makkelijkste manieren om een groot verschil te maken in je huis, is je binnenmuren te voorzien van een nieuw kleurtje. Als je klein woont of weinig daglicht binnen krijgt, kan je het beste voor lichte kleuren kiezen.

Denk hierbij ook eens aan een accentmuur met een andere kleur. Dit geeft je huis meer karakter en sfeer. Als je voor een frisse kleur gaat, haal je meteen de lente in huis.

7: Dakgoten checken en schoonmaken

Na een seizoen met kou, regen, sneeuw en vorst is het een verstandig om je dakgoten een goede schoonmaakbeurt te geven. Controleer ze meteen op beschadigingen.

8: Groene aanslag verwijderen van buitenmuren en -tegels

Door het vochtige weer krijg je al snel last van groene aanslag op je buitenmuren en buitentegels. Hoogste tijd om deze eens goed aan te pakken dus dus. Dit gaat gemakkelijk en snel met een hogedrukspuit. Geen hogedrukspuit tot je beschikking? Water en schoonmaakazijn werkt ook goed.

Als je hier toch mee bezig bent, kan je ook meteen even de voegen van je bestrating controleren. Vul ze indien nodig bij met voegzand.

You may also like

Comments are closed here.