De kleur roze in de slaapkamer, maar wel subtiel


De kleur roze en vooral roze in de slaapkamer, het is een kleur waar vaak met afschuw over wordt gepraat. “Een roze slaapkamer is voor meisjes.” of “Een roze slaapkamer is kinderachtig.” Maar wist je al dat het ook juist heel chique kan ogen? In dit artikel willen we je laten zien hoe roze in de slaapkamer juist heel mooi kan zijn, maar dan wel op een subtiele manier. Laat je vooral ook inspireren door alle beelden met slaapkamers waarin roze terugkomt.

slaapkamer met roze accessoires
roze slaapkamer details

Roze in de slaapkamer door details

Als we het hebben over een slaapkamer met roze details, dan kun je denken aan roze behang of verf aan de muur. Maar het kan ook subtieler: met een roze stoel of kleed op de vloer. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar het punt is vooral dat roze niet het felle roze hoeft te zijn, waar de meeste mensen wel aan denken zodra de kleur roze genoemd wordt. De kleur roze kent ook juist hele mooie chique tinten. Vooral wanneer je meer neigt naar pastelroze, oudroze of een rosé tint. En je zou zelfs nog voor zo’n lichte tint roze kunnen gaan, welke niet eens meer lijkt op echt roze. Het neigt dan veel meer naar gebroken wit, alleen valt het dan naar de rozige kant in plaats van de gele kant. Wil je dan nog beweren dat roze kinderachtig is of voor meisjes?

slaapkamer in roze
slaapkamer roze

De kleur roze komt het beste tot zijn recht wanneer je deze op een subtiele manier verwerkt in het interieur en niet laat overheersen in de slaapkamer. Dit geeft de slaapkamer een zachte kleur en daarmee een hele fijne rustige sfeer om in te slapen. En bovendien is het ook gewoon heel romantisch; een roze slaapkamer. Het is bijvoorbeeld een stuk minder hard dan een volledig witte kamer of een kamer in allemaal donkere kleuren. Terwijl je de slaapkamer wel ook een stuk stoerder kan laten ogen door subtiel roze te combineren met hardere kleuren, zoals zwart. Het is vooral een kwestie van de juiste match maken.

slaapkamer roze accessoires
slaapkamer roze details

Slaapkamer met roze accessoires

Bij een slaapkamer met roze accessoires kun je denken aan roze kussens of een roze sprei op bed. Of kies voor roze plantenbakjes of kaarsen. Dat is de meest simpele manier om roze op subtiele wijze te laten terugkomen. Bovendien is het daarbij verstandig om te kiezen voor een subtiele tint, zoals pastel. En daarnaast is het heel stijlvol om roze te combineren met andere kleuren accessoires. De kleur roze matcht goed met rustige kleuren zoals, lichte of donkere grijstinten, wit en donkerblauw. Daarnaast gaat roze goed samen met natuurlijke materialen, zoals hout.

roze slaapkamer

Oftewel roze verwerken in de slaapkamer is absoluut niet kinderachtig. En hoeft al helemaal niet super zoet te worden. Het is vooral een kwestie van de juiste tint kiezen en het verweven in de rest van het interieur. Als je dat goed doet, dan is het resultaat een hele sfeervolle, rustige, maar toch romantische slaapkamer. Wat zullen jullie daar lekker slapen zeg! Hoe ga jij de tint roze in jouw slaapkamer verwerken?

slaapkamer met roze details

You may also like

Comments are closed here.