kleur vloerkleed kiezen

De juiste kleur vloerkleed kiezen!


Het kiezen van de perfecte kleur voor je vloerkleed kan best een uitdaging zijn. Je wilt dat het een aanvulling is op je interieur, maar tegelijkertijd wil je niet overdrijven. Een goede manier om de juiste kleur te kiezen, is door eens goed te kijken naar je bestaande decoratie. Je kunt daarnaast kiezen uit diverse vormen zoals een rond kleed. Deze vloerkleden zijn geschikt voor de meeste kamers van je huis, zoals de woonkamer en slaapkamer. Lees er hier meer over!

Kijk naar het kleurenschema van je kamer

Een vloerkleed dat niet bij de kleuren van je kamer past, ziet er waarschijnlijk misplaatst uit. Je moet rekening houden met de kleuren van je muren, meubels en andere decoraties. Als je neutrale tinten in de kamer hebt, kies dan een vloerkleed met vergelijkbare tinten. Heb je bijvoorbeeld een zwart, wit, grijs interieur, dan is een vloerkleed vintage grijs een goed idee. Heb je een oranje muur in je woonkamer en een oranje sierkussen op je bank? Kies dan dan iets als een gebroken wit of lichtbruin vloerkleed. Wanneer je veel felle kleuren in je kamer hebt kun je beter kiezen voor vloerkleden met subtielere patronen zoals geometrische ontwerpen of strepen. Op deze manier zullen ze niet te veel botsen met die gedurfde stukken.

Kijk naar de duurzaamheid van het vloerkleed

Duurzaamheid is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een vloerkleed. Je moet er zeker van zijn dat het bestand is tegen intensief voetverkeer, morsen en vlekken, weersomstandigheden en meubels. Wil je vloerkleed op een plek leggen waar het veel zal slijten, dan moet duurzaamheid bovenaan je lijst staan. Vloerkleden met iets hardere structuren gaan over het algemeen langer mee, en zijn beter bestand tegen vlekken.

Let op de maat, vorm en het type vloerkleed

De maat en vorm van je vloerkleed moeten in verhouding staan tot de kamer. Het maakt niet uit of je in een klein appartement woont of in een enorm landhuis, de afmetingen van je vloerkleden moeten in verhouding staan tot de ruimte waar ze worden geplaatst. Op deze manier zal het vloerkleed perfect in de kamer passen. Een goede tip is om eerst wat kranten op de plaats van het vloerkleed te leggen. Op deze manier krijg je een betere indruk over de vorm en grootte, en hoe dit er uiteindelijk uit gaat zien. Voeg wat kranten toe, verander de vorm, en je zult binnen een mum van tijd een idee hebben van wat je echt wilt!

You may also like

Comments are closed here.