hoekbanken

De hoekbank, ideaal voor elk type woning


Als je op zoek bent naar een nieuwe bank dan kom je erachter dat de keuze daarin tegenwoordig enorm is. Waar vroeger de meeste mensen een twee- of driedelig bankstel hadden, kun je nu kiezen uit allerlei verschillende soorten… en wordt dat ook gedaan! De meest praktische echter zijn hoekbanken. Deze bank heeft namelijk een hoop voordelen. Ben je benieuwd welke? Lees dan vooral verder!

Enorm comfortabel

Het allerbelangrijkste van een bank is natuurlijk het comfort. Na een lange dag werken, wil je op een comfortabele bank kunnen zitten of liggen. Vooral deze eigenschap is ideaal aan een hoekbank, omdat het zitgedeelte bij dit type bank dieper is, kun je er heerlijk in wegzakken. Ga je voor een zogenaamde ‘longchair’ hoekbank, dan kun je helemaal lekker liggen, omdat het hoekgedeelte puur is gemaakt om languit op te kunnen liggen. De andere variant is de ‘ottoman’ hoekbank, waarbij het hoekgedeelte juist een extra zitplek heeft. 

Een hoekbank oogt rustiger

Een ander groot voordeel is dat een hoekbank rust in je interieur brengt. Natuurlijk, dit type bank is groter dan een twee- of driezitsbank, maar omdat hij uit één deel bestaat, oogt dit in je interieur rustiger dan meerdere banken. Daarnaast geeft een hoekbank je de mogelijkheid om de ruimte helemaal te benutten, omdat je deze helemaal in een hoek kunt schuiven. Bij bankstellen uit meerdere delen, of bij de combinatie van een bankstel met een luxe stoel, kan dit niet en moet de hoek vaak ‘opgevuld’ worden. Men zet daar dan bijvoorbeeld een klein tafeltje neer, wat je eigenlijk niet per se nodig hebt, maar juist een lege ruimte wil vullen.

Verschillende manieren van gebruik

Een hoekbank nodigt uit om op verschillende manieren op te gaan zitten. Uiteraard is hij comfortabel door de zachte kussen en diepe zitgedeeltes, maar als je liever wat rechter zit, dan kun je bij een armsteun gaan zitten. Hierdoor ga je automatisch rechter zitten en heb je bijvoorbeeld direct een goede houding als je op je laptop gaat werken. Ben je met zijn tweeën, dan kun je allebei met gemak onderuit zitten op een hoekbank, of zelfs allebei liggen.

Ideaal voor grotere groepen mensen

Het laatste voordeel van een hoekbank dat we willen benoemen is het feit dat je er veel zitplekken  hebt. Hierdoor kun je met een groot aantal mensen tegelijk op de bank zitten. Ideaal dus voor grote gezinnen of als je gasten ontvangt. Ook bij de zogenaamde longchair variant, kun je natuurlijk op het hoekgedeelte zitten ook al heb je daar geen rugleuning. Dit maakt beide soorten hoekbanken ideaal om met een grotere groep mensen van te genieten.

You may also like

Comments are closed here.