glazen tuinkamer

De charme van een steellook glazen wand: Een stijlvolle en praktische toevoeging aan elk interieur


In de hedendaagse architectuur en interieurdesign is de steellook glazen wand een populaire keuze geworden. Deze wanden combineren de elegantie van glas met de robuustheid van staal, en bieden een unieke esthetiek die zowel modern als tijdloos is. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het hebben van een Foravida steellook glazen wand die open kan, en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Wat is een steellook glazen wand?

Een steellook glazen wand is een scheidingswand die bestaat uit grote glaspanelen ondersteund door een frame dat de uitstraling van staal heeft. Deze wanden zijn ontworpen om ruimtes visueel te scheiden zonder het gevoel van openheid te verliezen. Ze zijn vaak te vinden in moderne kantoren, lofts, en woningen, waar ze een industriële maar toch verfijnde touch geven. Niet zo vreemd dus dat als mensen gaan verbouwen ze kiezen voor een glazen wand.

Voordelen van een steellook glazen wand

  1. Esthetische aantrekkingskracht: De combinatie van glas en een staalachtig frame biedt een strakke, moderne uitstraling die past bij diverse interieurstijlen, van industrieel tot minimalistisch.
  2. Natuurlijk licht: Glazen wanden laten natuurlijk licht door, wat helpt om ruimtes groter en luchtiger te laten aanvoelen. Dit kan bijdragen aan een beter humeur en verhoogde productiviteit.
  3. Flexibiliteit in indeling: Een steellook glazen wand die open kan, biedt de flexibiliteit om ruimtes naar wens te openen of te sluiten. Dit is ideaal voor het creëren van multifunctionele ruimtes.
  4. Illusie van ruimte: Door hun transparantie creëren glazen wanden een gevoel van ruimte en continuïteit, wat vooral voordelig is in kleinere ruimtes.
  5. Geluidsisolatie: Hoewel ze openheid bieden, kunnen steellook glazen wanden verrassend effectief zijn in het dempen van geluid, wat ze ideaal maakt voor drukke huizen of kantoren.

Waarop letten bij de aankoop van een steellook glazen wand?

Kwaliteit van het glas: Het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardig, gehard veiligheidsglas. Dit type glas is sterker en veiliger dan gewoon glas en zal bij breuk in kleine, minder scherpe stukjes uiteenvallen.

Frame materiaal: Hoewel het frame een ‘steellook’ heeft, kan het gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals aluminium of staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en uitstraling.

Isolatie: Als de wand deel uitmaakt van de buitenschil van het gebouw, is het belangrijk om te letten op de isolatiewaarden. Goede isolatie helpt bij het reguleren van de temperatuur en kan energiekosten besparen.

Maatwerk: Overweeg of de wand op maat gemaakt moet worden. Maatwerk biedt meer flexibiliteit in ontwerp, maar kan ook duurder zijn.

Installatie: Mensen kijken nogal eens op tegen het installeren van een steellook glazen wand, maar dat is nergens voor nodig. Met de juiste handleiding is het installeren van de glazen wand makkelijk zelf te doen. Het is belangrijk om voor deze klus goed voorbereid te zijn, zorg dat je daarom de montagehandleiding van tevoren goed doorneemt. 

Prijs: De kosten van een steellook glazen wand kunnen variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en eventueel maatwerk. Het is verstandig om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken.

Onderhoud: Hoewel glazen wanden relatief onderhoudsarm zijn, is het goed om na te denken over de reiniging. Vingerafdrukken en stof zijn meer zichtbaar op glas.

Een steellook glazen wand is een stijlvolle en praktische toevoeging aan elk modern interieur. Het biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook praktische voordelen zoals flexibiliteit, natuurlijk licht en geluidsisolatie. Bij de aanschaf van een dergelijke wand is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals kwaliteit, isolatie, maatwerk en prijs. Met de juiste keuze en installatie kan een steellook glazen wand een opvallend en functioneel element zijn dat bijdraagt aan de schoonheid en efficiëntie van elke ruimte.

You may also like

Comments are closed here.