vloerkleden in de woonkamer

De beste vloerkleden voor in de woonkamer


Het kan lastig zijn om precies het juiste vloerkleed voor in de woonkamer te vinden. Een perfect passend kleed is een aanwinst voor je kamer. Het is belangrijk om van te voren goed te bedenken wat je eisen en wensen zijn. Graag geven we je daarom een paar handige tips. Bij Tapeso kun je overigens ook goed advies vinden voor het juiste vloerkleed voor in de woonkamer.

Hoogpolig of laagpolig

Deze tip staat niet voor niets bovenaan. Wat zou je graag willen? Wat is precies je bedoeling met het kleed? In de woonkamer en in de slaapkamer wordt vrij vaak gekozen voor een hoogpolig vloerkleed. Dit geeft dan ook een heerlijke warme, zachte en knusse uitstraling. Geen probleem om er even op te gaan liggen of zitten. Dat houd je wel een tijdje vol. Ga je voor strak en modern, dan kun je beter kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Ook als je een patroon wilt is dit een betere keus.

De afmetingen

Vloerkleden zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Hoe groot mag hij van jou zijn? Kies je voor recht, vierkant of rechthoekig? Heb je een redelijk kleine woonkamer, neem dan geen groot vloerkleed. Dit laat de ruimte namelijk nog kleiner lijken. Heb je een grote woonkamer, neem dan echter geen klein kleed. Dan valt het helemaal in het niet. Een hele handige tip is de volgende: kies voor een vloerkleed dat ongeveer 60 cm korter is dan de kortste kant van jouw kamer. Het is trouwens mooi om de meubels voor een stukje op het kleed te zetten. Zo krijg je mooi een geheel in je zithoek.

Materiaal

Neem je een vloerkleed voor in de woonkamer, dan is katoen bijzonder praktisch. Er zijn veel meer materialen mogelijk, maar als je het kleed gewoon in de wasmachine wilt wassen, is katoen het beste. Als het vloerkleed is gemaakt van plantaardige vezels is het overigens ook vrij gemakkelijk schoon te maken. Niet in de wasmachine uiteraard, maar met een nat doekje kom je dan een heel eind. Wol is tenslotte bijzonder duurzaam en heerlijk zacht. Heb je geen kleine kinderen meer rondlopen, dan is het risico op vuil en vlekken natuurlijk ook wel een stuk kleiner.

You may also like

Comments are closed here.