beste stukken vlees voor de barbecue

De beste stukken rundvlees om te BBQ-en


Als je de barbecue aansteekt, is het belangrijk dat iedereen geniet van de maaltijd. Als kok kun je dan niet zonder het allerbeste vlees. Luxe vlees is malser en heeft veel meer smaak dan de goedkopere stukken. Voor iedere barbecue zijn geschikte stukken vlees te vinden. Of je nu op zoek bent naar de ultieme entrecote, langzaam gegaarde ribeye of de perfecte burger!

Ben jij een liefhebber van rundvlees? Lees dan snel verder, want we vertellen je in dit blog meer over de l

Hier zijn vier van de beste stukken rundvlees voor op de BBQ:

  1. Biefstuk
  2. Entrecote
  3. Ribeye
  4. Burgers

Met een barbecuefeestje heb je allerlei mogelijkheden om heerlijk eten op tafel te zetten. Een écht goed bbq pakket kan niet compleet zonder vega-opties, sauzen, stokbrood en salades. Organiseer jij een feestje? Zorg er dan voor dat je rekening houdt met anderen! Zo kies je altijd voor de beste grill ervaring voor iedereen!

Sappige biefstuk

Een sappige steak is een publiekslieveling op elke zomerbarbecue. Omdat steaks snel gaar worden op de grill, geven malse stukken zoals kogelbiefstuk en lendenstuk de beste resultaten. Deze stukken vlees zijn afkomstig van delen van de koe die minder werk verzetten, wat ervoor zorgt dat ze sappiger en malser worden. Ondanks dat deze steaks snel gaar kunnen worden, kies je bij deze stukken vlees het beste voor een langzame garing. 

Entrecote

Entrecote, gesneden tussen de filet en de rib, heeft de perfecte balans tussen smaak en malsheid – waardoor het een populaire keuze is voor op de barbecue. Bak hem snel om de buitenkant dicht te schroeien en het midden sappig te houden. Ga nog een stapje verder en snijd de gebakken entrecote in dunne plakjes. 

Ribeye

Ribeye steaks is een van de stukken vlees die eigenlijk niet kan ontbreken op een goed barbecue feestje. De vetlaag maakt het vlees zacht en zorgt voor een smaakvol stuk rundvlees. Met zo’n steak lijkt het alsof je in een barbecuerestaurant eet. Ribeye steaks worden gesneden van de ribben van een koe en zijn doorregen met iets meer vet dan andere stukken, waardoor ze extra sappig en vol van smaak zijn. Omdat ribeye steaks over het algemeen dikker gesneden zijn, zijn ze zeer geschikt om in stukken te snijden voor bijvoorbeeld BBQ-spiesjes en kebabs. 

Burgers

Als je nerveus bent om grote stukken vlees op de barbecue te bereiden, begin dan met rundergehakt voor makkelijke familiegerechten. Burgers zijn een must-have en als je ze thuis zelf maakt, kun je verschillende smaken en toppings toevoegen. 

Uiteraard kun je ook een gezonde draai geven aan deze burgers. Maak ze van mager rundergehakt en combineer het met uitjes en champignons om ze sappig te houden. Gehakt is tenslotte de perfecte basis om extra smaken toe te voegen.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Wil jij je focussen op het organiseren van de barbecue? Laat het leveren van het vlees dan aan specialisten over. Online vlees bestellen is de makkelijkste optie om je maaltijden snel in huis te hebben. Voor het lekkerste vlees voor op de barbecue hoef je het huis niet meer ui!t

You may also like

Comments are closed here.