sansevieria

De 6 leukste (en makkelijkste) planten om je interieur mee op te fleuren


Het hebben van planten in je huis kan niet alleen je interieur verfraaien, maar het kan ook een positief effect hebben op je gezondheid en welzijn. Planten zuiveren namelijk de lucht en kunnen stress verminderen. Hier zijn 6 van de leukste planten die je in huis kan halen:

1. Vetplanten
Vetplanten zijn één van de gemakkelijkste planten om te verzorgen en zijn perfect voor mensen die weinig tijd hebben. Ze hebben weinig water nodig en kunnen gedijen op een plek met weinig licht. Er zijn veel verschillende soorten vetplanten om uit te kiezen, zoals de Sansevieria, Haworthia en Echeveria bijvoorbeeld.

2. Monstera Deliciosa
Deze plant heeft grote, groene bladeren die een echte blikvanger zijn in elke kamer. De Monstera Deliciosa heeft wel veel ruimte nodig om te groeien, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt voordat je deze plant koopt.

3. Calathea
De Calathea is één van de meest populaire kamerplanten vanwege zijn opvallende bladeren. De bladeren hebben mooie patronen en kleuren die kunnen veranderen afhankelijk van de lichtinval. Het is belangrijk om de Calathea op een plek te zetten waar hij geen direct zonlicht krijgt en de plant regelmatig water te geven.

4. Pilea Peperomioides
De Pilea Peperomioides wordt ook wel de Chinese Money Plant genoemd vanwege de ronde, platte bladeren die lijken op munten. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig. De Pilea Peperomioides is ook gemakkelijk te stekken, dus je kunt meer planten laten groeien uit slechts één plant.

5. Philodendron
Er zijn veel verschillende soorten Philodendrons om uit te kiezen, maar ze hebben allemaal grote, glanzende bladeren die prachtig zijn om te zien. Philodendrons kunnen makkelijk overleven op een plek met weinig licht en hebben niet veel water nodig, waardoor ze perfect zijn voor mensen die weinig tijd hebben om voor planten te zorgen.

6. Varens
Varens zijn één van de oudste plantensoorten ter wereld en kunnen een mooie toevoeging zijn aan elk interieur. Varens hebben vochtige omstandigheden nodig, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de plant regelmatig water geeft. Er zijn veel verschillende soorten varens om uit te kiezen, zoals de Bostonvaren en de Adelaarsvaren.

Zodra je hebt beslist welke plant het meest geschikt is voor jou, kan je tegenwoordig gemakkelijk online planten kopen. Je hoeft dus zelfs het huis niet meer uit om jouw interieur een plantenupgrade te geven.

You may also like

Comments are closed here.