thuiswerkplek in de slaapkamer

Creëer een werkruimte in de slaapkamer: thuiswerk trends


Heb je een baan waarbij je thuis kunt werken? Dat is een aantrekkelijk idee en misschien zelfs wel een luxe. Maar als je er beter over nadenkt, kom je tot de conclusie dat je woning eigenlijk geen ruimte biedt om een aparte werkkamer in te richten. Geen nood, je kunt ook gewoon een thuiswerkplek in de slaapkamer maken. En met deze tips ben je nog productief ook.

Maak onderscheiding tussen slapen en werken

Misschien is het vooruitzicht om languit op je bed te liggen en ondertussen te werken heel aantrekkelijk. Voor sommige mensen werkt dat ook prima, maar de kans bestaat dat dat niet voor jou geldt. Een actieve, zittende of staande werkhouding is dan ook wel een aanrader. Maak daarom onderscheid tussen werken en slapen en scherm je werkruimte af van de slaapruimte. Dit doe je bijvoorbeeld door een kamerscherm te plaatsen of een hoekje te creëren waar je bureau achter een gordijn staat. Overdag is het gordijn open, na werktijd sluit je het zodat je ’s avonds niet tegen je werkruimte aan hoeft te kijken.

Maak je slaapkamer meubels multifunctioneel

Is je slaapkamer niet zo groot en kun je er, naast je kledingkast, je make-uptafel en bed, geen extra meubels in kwijt? Kies dan voor een make-uptafel die je multifunctioneel maakt. Ga voor een groot werkblad en verdeel dit blad duidelijk in een bureaugedeelte en een gedeelte waar je je make-up, sieraden en andere zaken kwijt kunt. Houd het opgeruimd met handige opbergdozen of maak een plank boven het bureau waar je overtollige spullen neer kunt zetten. Zorg er ook voor dat je een ergonomische bureaustoel hebt, die aansluit bij de hoogte van het bureaublad voor een goede werkhouding.

Rust in de ruimte en voldoende verlichting

Met een werkruimte in de slaapkamer kan het wat vol overkomen. Behalve dat je de slaapkamer opgeruimd houdt, wat ook tijdens het werken rust geeft, geef je daarom de ruimte zelf ook een rustige sfeer. Schilder de muren in een neutrale kleur en pas daar ook de gordijnen en het dekbedovertrek op aan. Of kies voor een inspirerende afbeelding in de vorm van fotobehang of een schilderij van je favoriete kunstenaar.

Een ander aandachtspunt is de verlichting. Plaats een verstelbare bureaulamp op het werkblad, zodat je altijd de juiste lichtinval hebt. Vind je het prettig om met daglicht te werken? Plaats je bureau zo dicht mogelijk bij het raam of maak gebruik van de reflectie van spiegel op de deur van de slaapkamerkast. Heb je daar geen spiegel op zitten, plaats dan een losse, staande spiegel strategisch in de ruimte om het buitenlicht op te vangen.

You may also like

Comments are closed here.