urban jungle

Creëer een urban jungle in huis met deze 5 planten


Misschien ken je de urban jungle al van de exotische stadstuinen met donkere kleuren en veel contrasterend groen. Deze toffe trend zet nu ook door binnenshuis. En onder het motto “hoe meer planten, hoe beter” hebben wij een aantal toffe planten voor je opgelijst die van jouw woning een echte urban jungle maken. 

Wat is een urban jungle eigenlijk?

De urban jungle is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie tussen stad en natuur. Deze trend kenmerkt zich door een overvloed aan planten en natuurlijke materialen in combinatie met stadse kleuren. Denk bij het laatste aan donkere wanden en meubelen (grijs, zwart of donkergroen). De donkere kleuren en groene planten contrasteren dan weer mooi met koperen accessoires. Denk aan een koperen kraan in de keuken, een koperen leeslampje boven het bureau en koperen knoppen en grepen aan de kast. 

De bananenboom

bananen boom woonkamer

Hou je van exotisch? Dan mag de bananenboom echt niet ontbreken in jouw urban jungle. Deze leuke plant – zeg gerust boom – heeft een schijnstam waar iedere keer weer een nieuw blad uit te voorschijn komt. De bananenboom groeit snel en kan wel 2 meter groot worden. De kans dat er bananen aan gaan groeien is toch erg klein. Wil jij een bananenboom kopen? Houd dan wel een zonnig plekje vrij voor deze vriend, want hij heeft behoorlijk wat direct zonlicht nodig. Daarnaast drinkt hij behoorlijk en houdt hij van een sproeibeurt op zijn tijd. 

De klimop

In urban jungle stadstuinen hangen de wanden vol met zogenoemde ‘klimmers’. Een daarvan, de klimop, doet het toevallig ook erg goed binnen. Hier klimt hij dan wat minder, maar staat hij in een pot waarbij de bladstelen naar beneden hangen. Plaats de klimop op een koelkast, dressoir of in een (macramé) hanger en laat hem zijn werk doen. Let op: de klimop houdt niet van teveel licht. 

Pannenkoekplant

De pannenkoekplant: onze favoriet. Deze plant vliegt zo alle kanten op. De bladeren hebben de vorm van een pannenkoek (zeggen ze) en daarom ziet de plant er bijzonder uit. Maar naast de looks heeft deze is plant ook een luchtzuiverende werking. Daarnaast is het een makkelijke plant om te stekken, dus je kunt snel uitbreiden. Geef de pannenkoekplant een lichte plek uit direct zonlicht. Geef je groene buddy wekelijk een beetje water en zorg dat de grond niet uitdroogt. 

De sansevieria kirkii

De sansevieria kirkii, ook wel vrouwentong genoemd, is de juiste plant voor een groene oase. Omdat deze plant oersterk is, hoef je hem weinig te verzorgen. Handig als je niet zulke groene vingers hebt. De bladeren van de vrouwentong doen een beetje denken aan een zebra: ze zijn namelijk gestreept. Heb jij een plekje voor ogen voor deze robuuste kamerplant? 

Olifantsoor

Als je van grote planten houdt, is dit er eentje om te onthouden: de olifantsoor (Alocasia Macrorrhiza). Deze plant dankt zijn naam aan de opvallend grote bladeren. De zijkanten van de bladeren worden gekenmerkt door een golvende structuur. Als je de olifantsoor wilt toevoegen aan jouw urban jungle, zorgt dan voor een plek met wat ruimte. Niet alleen qua hoogte, maar qua breedte. De olifantsoor kan namelijk tot wel 60 cm breed worden. De plant kan prima tegen een zonnige standplaats. 

You may also like

Comments are closed here.