luxe badkamer

Creëer een chique sfeer in de badkamer met een hangtoilet


Onze dag begint vaak in de badkamer. Hier ga je namelijk naar het toilet, poets je je tanden en fris je jezelf op. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte fijn aanvoelt. Daarnaast is het natuurlijk een praktische ruimte en moet je zorgen dat die functioneel gebruikt wordt. Zeker in een kleinere badkamer kan een hangtoilet met een Geberit UP320  inbouwreservoir dan erg praktisch zijn. Een dergelijk hangtoilet met een Geberit UP320 inbouwset ademt namelijk stijl, en is door zijn kleine oppervlak erg praktisch.

Een hangtoilet neemt minder ruimte in

Zo’n hangend toilet, ook wel zwevend toilet genoemd, neemt een stuk minder ruimte in dan een normale wc pot, vooral ook omdat het Geberit UP320 waterreservoir is ingebouwd in de muur. Het toilet maakt daarnaast geen contact met de grond, wat ook weer voordelen met zich meebrengt. Dit maakt het schoonmaken namelijk erg makkelijk.

Meer ruimte betekent een chiquere uitstraling

Mensen die nog een staand toilet hebben en deze vervangen door een hangend toilet zien dat hun toilet of badkamer er ineens veel chiquer uitziet. Pas dan zie je hoe oubollig een staand toilet kan zijn, en hoeveel plek deze inneemt. Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een hangend toilet is dus een heel praktische reden: je kunt onder het toilet schoonmaken. Je hebt geen vieze randen op de vloer en de spoelbak hoeft niet schoongemaakt te worden als deze is ingebouwd. 

Wat heb je allemaal nodig als je een hangtoilet wil gaan installeren en hoe werkt het?

Als je kiest voor een hangtoilet heb je dus ook een inbouwreservoir zoals een Geberit UP320 nodig. Bij een Geberit UP320 reservoir wordt een frame geleverd dat aan de wand wordt bevestigd en deze kan door middel van stelpoten op de gewenste hoogte worden gezet. De standaardhoogte van een toilet is meestal 37 centimeter, maar soms kan het handig zijn om deze iets hoger te hangen. 

Bij een hangtoilet kun je zelf de hoogte bepalen: handig als je wat langer bent!

Als je iets langer bent bijvoorbeeld zit je een stuk comfortabeler als de pot iets hoger hangt. Als het frame en inbouwreservoir zijn aangebracht en verbonden met de stopkraan komt de fase van het betegelen. Daarna kun je het toilet en het bedieningspaneel aanbrengen. Denk ook aan een toiletbril, bij de meeste toilet modellen is dit niet inbegrepen.

Zwart in de badkamer oogt erg chique

De kleur zwart in de badkamer is erg chique en kan op allerlei manieren worden doorgevoerd in de badkamer. Ook hangtoiletten kun je vinden in de kleur zwart. Vind je dit iets te ver gaan, dan kun je een ‘gewone’ witte nemen, maar wel gaan voor zwarte accessoires. Let maar eens op wat voor chique uitstraling je daarmee neerzet. Wil je juist een stoere uitstraling? Ga dan voor matzwarte producten, want deze geven de ruimte juist weer een industriële look. 

Nog een reden om voor deze kleur te kiezen, is dat vuil minder goed zichtbaar is op donkere kleuren. Op witte tegels zie je alles, van stof tot kalkaanslag. Zeker in de badkamer heb je graag een fris gevoel, en daar is zwart uitermate geschikt voor. Bedenk wel dat dit niet betekent dat je minder vaak schoon moet maken. Daarnaast kun je met zwart eindeloos variëren, kies bijvoorbeeld voor een hoogglans finish om een gevoel van luxe mee te geven.

You may also like

Comments are closed here.