Creatief in je interieur met je eigen foto’s


Misschien herken je het wel: een harde schijf vol met foto’s maar je kijkt er nooit naar. Toch jammer! Want je kunt zoveel leuke dingen doen met foto’s. Denk aan het printen op een shirtje, een mok of een leuke sleutelhanger met foto. Maar ook om je interieur op te leuken zijn er tal van mogelijkheden. Fotos in het interieur zijn namelijk een geweldige manier om een persoonlijke touch aan je interieur te geven. Een huis vol herinneringen van jou.

Fotolijstjes

Met foto’s kan je heel veel doen. Ze brengen een bepaalde sfeer in huis. Een sfeer van vrolijkheid of juist van rust. Misschien een open deur, maar het is al erg leuk om hier en daar een opstelling te maken van fotolijstjes. Door te spelen met verschillende groottes wordt het niet statisch. Een prima plek voor foto’s van je kinderen, mooie momenten met vrienden of je favoriete huisdieren. Je kunt ze vullen met foto’s rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld delen van hetzelfde landschap, waardoor het een soort stilleven wordt. Maar er zijn meer originele manieren om foto’s in je interieur te gebruiken.

Deurposter

Misschien heb je het weleens gezien: een deurposter. Jij kiest je foto en die wordt geprint op zelfklevend materiaal. Dat kan je dan op die saaie witte deur plakken. Je kunt het helemaal zelf ontwerpen. Dat begint al bij de gewenste afmetingen. Er is de mogelijkheid om er een tekst op te zetten. Bij stap 2 kan je kiezen of je de foto wilt laten beoordelen op kwaliteit door een professional en je kunt nog kiezen voor zwart wit of sepia. Ook kan je er een collage van maken. Zo is het helemaal aan te passen aan jou smaak en gebruik je die prachtige landschapsfoto nog eens.

Hexagon

Een ander superleuk idee is het maken van een hexagon, een zeshoek. Dit is perfect voor portretten of close-ups. Het leuke hiervan is dat je eigenlijk een soort collage kunt maken door meerdere hexagons te groeperen. Het heeft een strakke uitstraling, maar tegelijk is het heel persoonlijk. Kijk voor ideeën eens op de site. De foto wordt geprint op forex, een soort kunststof. Het is licht, stevig en je foto wordt scherp afgedrukt.

Laat je creativiteit gaan

Hopelijk ben je inmiddels helemaal enthousiast geworden om eindelijk eens wat met je foto’s te gaan doen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je huis een huis vol herinneringen.

You may also like

Comments are closed here.