vurenhouten hutje

Creatief aan de slag met vurenhout om voor de kinderen een paradijs te maken


Het lijkt er op dat je de komende tijd behoorlijk veel thuis zult gaan zijn. De wintermaanden staan voor de deur en de restricties om het coronavirus in te dammen worden steeds strenger. Er op uit gaan met de kids zit er niet in, nu dierentuinen, bioscopen en pretparken op slot gaan, dus je moet creatief zijn en andere opties gaan bedenken waarmee je jezelf en de kinderen bezig kunt houden.

Om je kinderen te verrassen heb je daarom besloten om de kinderkamer eens grondig onder handen te nemen. Je wilt er een leuke speelruimte creëren en hebt een leuke boomhut in huis in gedachten. Je wilt verschillende niveaus gaan uitbouwen waar je kinderen straks hun eigen plek kunnen hebben en zich naar hartenlust kunnen uitleven in een eigen wereld, zonder dat ze nog langer de deur uit te hoeven.

Vurenhout is een houtsoort die heel gemakkelijk te bewerken is 

Het zal wel even wat tekenwerk en de nodige planning vereisen, maar gelukkig ben je vrij handig met gereedschap en heb je geen twee linkerhanden, dus je voorziet geen problemen om het project daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Je bent nog een beetje aan het twijfelen met welk materiaal je aan de slag zult gaan, maar het meest voor de hand liggende materiaal is vurenhout

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar en is gemakkelijk te bewerken. Je kunt het gemakkelijk op maat zagen en voor binnenwerk is deze houtsoort ideaal. Buiten is het een ander verhaal, aangezien vocht en vurenhout niet erg goed samengaan, tenzij je het hout van te voren impregneert en goed bewerkt. Maar voor het project dat je binnenshuis voor ogen hebt, is het ideale materiaal om mee aan de slag te gaan. 

Vurenhout is erg licht, stevig en in allerlei soorten en maten te verkrijgen

Het meeste vurenhout dat je in Nederland koopt, is afkomstig uit Scandinavië en is van een goede en degelijke kwaliteit. Het is vrij licht, zeker in vergelijking met hardhout, maar daarnaast is het bijzonder stevig. Hoe fijner de ringen, hoe beter de kwaliteit en hoe minder kans je loopt dat blanken en balken krom gaan trekken. Al bij al is vurenhout het ideale materiaal om mee aan de slag te gaan. Het is straks gemakkelijk in meerdere kleuren te verven, waardoor je extra sfeer kunt meegeven aan je project. Bovendien is vurenhout ook bijzonder aantrekkelijk in prijs, waardoor het geen aanslag doet op je portemonnee.

Omdat vurenhout voor binnenbouw de meest gebruikte houtsoort is, kun je het in allerlei soorten kopen. Van dikke balken voor meer solide werk zoals kozijnen of vloeren, tot dunne latten voor de kleinere en fijnere details. Maar ook hele planken zijn vaak op voorraad leverbaar, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je zonder materiaal komt te zitten. Vurenhout is de ideale houtsoort om je project probleemloos te kunnen verwezenlijken en je kinderen blij te maken met een op maat gemaakte speelruimte waar ze eindeloos plezier zullen hebben.

You may also like

Comments are closed here.