Canvas foto’s als statement pieces: Ideeën voor het creëren van een opvallend interieur


Foto’s worden gemaakt om speciale momenten vast te leggen die je weer wilt herbeleven, er is dan ook niets mooier om het te laten dienen als statement piece in jouw interieur. We hebben het dan niet over een standaard 10×15 cm afdruk, maar een canvas foto van jouw eigen persoonlijke herinnering. Of je nu kiest voor een enkele foto of voor een fotomuur met al jouw herinneringen, canvas foto’s zijn een echte toevoeging aan jouw interieur. In dit artikel geven we je tips en ideeën om opvallende canvas foto’s te maken die zeker zullen opvallen.

Kies een thema

Eén van de beste manieren om canvas foto’s te gebruiken in je interieur is door te beginnen met het kiezen van een thema. Of het nu gaat om reizen, familie, natuur of iets anders, een thema geeft richting aan je foto’s en helpt je om uiteindelijk een samenhangend geheel te creëren. Als je bijvoorbeeld een reisliefhebber bent, kun je canvas foto’s ophangen van de mooiste bezienswaardigheden die je hebt bezocht of foto’s van de lokale bevolking die je hebt ontmoet. Als je van de natuur houdt, kun je landschappen in herfstkleuren of een zomerse zonsondergang kiezen. Het kiezen van een thema is ook een perfecte manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan een ruimte.

Kies de juiste grootte

Het formaat van de foto die je op canvas laat drukken is van groot belang. Een te kleine foto kan wegvallen in het interieur, maar een foto die te groot is kan weer te aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te kiezen die past bij de ruimte waar je de canvas foto gaat ophangen. Houd rekening met de hoogte van de canvas foto en houd daarbij rekening dat het midden van de foto op ooghoogte moet hangen.

Maak een fotomuur

Wil je echt de aandacht trekken met je muur, overweeg dan een fotomuur. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken, wil je het strak en georganiseerd houden? Kies dan voor canvas foto’s in dezelfde maat en hang ze symmetrisch op, op dezelfde hoogte. Als je kiest voor een speelse uitstraling, dan kun je verschillende groottes gebruiken en plaatsen in een collage. Probeer verschillende lay-outs voordat je ze definitief aan de muur hangt. Daarnaast kun je ook andere wanddecoratie erbij hangen voor een nóg persoonlijkere uitstraling.

Ga voor zwart-wit foto’s

Hoewel kleurenfoto’s vaak de voorkeur hebben, kunnen zwart-witfoto’s een dramatische en elegante uitstraling hebben. Het gebruik van zwart-witfoto’s kan ook helpen om een samenhangende uitstraling te creëren als je verschillende foto’s gebruikt. Hierdoor kun je, ongeacht de stijl of kleuren van de foto, toch ervoor zorgen dat het één geheel wordt. Je kunt daarnaast ook overwegen om een paar zwart-witfoto’s toe te voegen aan je canvascollectie. Hiermee beperk je het kleurgebruik en kun je toch nog een rustige muur creëren.

Verlicht de foto’s

Wil je je wand echt laten spreken, plaats dan verlichting op de canvas foto’s, hiermee kun je de aandacht trekken naar de foto’s. Experimenteer met verschillende verlichting om alle details uit de foto te laten benadrukken. Met het gebruik van ledverlichting kun je vaak de perfecte scherpte en kleur kiezen bij jouw wand. Daarnaast kun je met het gebruik van verlichting ook de sfeer van de kamer versterken!

Kies voor andere materialen

Canvas is niet het enige materiaal dat kan worden gebruikt om foto’s op te printen. Overweeg om foto’s op plexiglas, aluminium of forex te laten afdrukken voor een unieke en interessante uitstraling. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en kan een verschillend effect hebben op de uitstraling van de foto’s. Experimenteer met verschillende materialen om te ontdekken wat het beste past bij de sfeer en stijl van jouw interieur.

You may also like

Comments are closed here.