rond raam

Bijzondere ramen afschermen? Zo doe je dat!


Ronde ramen, draaikiepramen en kleine toiletraampjes. Ramen komen in allerlei soorten en maten. Dit kan soms best voor problemen zorgen wanneer het aankomt op het bekleden van ramen. Natuurlijk is het wel zo prettig om je privacy te bewaken. Niemand vindt het fijn als iemand zomaar het toiletraampje kan binnenkijken. 

Een ander veelvoorkomende klacht is dat raambekleding voor verduistering van de ruimte zorgt. Verduistering kan soms negatief bijdragen aan de sfeer van een woonkamer. Daarom is het extra belangrijk om raambekleding te kiezen die wel lichtinval toelaat. Bij sommige raamdecoratie is het zelfs mogelijk om de lichtinval te controleren. Zo kun jij zelf bepalen in hoeverre je een dag- of nachtsfeer wilt hebben in de ruimte. Klinkt dat goed? Lees dan gauw verder. 

Shutters: de perfecte oplossing

Zoals gezegd kan het vinden van geschikte raamdecoratie een probleem zijn. Zo zijn gordijnen vaak te groot en verkleuren ze relatief snel. Vitrage heeft niet altijd het moderne karakter wat je wilt uitstralen en lamellen creëren de sfeer van een kantoorruimte. Dit wil natuurlijk vermijden in een woonkamer of andere ruimte in huis. 

Wie voor elk raam geschikte raamdecoratie en afscherming wil, kiest daarom voor shutters. Shutters bieden namelijk mogelijkheden voor elk type raam, ongeacht grootte, afmeting en vorm. Zo heb je zelfs mogelijkheden voor ronde ramen. Dat komt omdat shutters speciaal op maat gemaakt kunnen worden. Zo is er voor ieder wat wils. 

Ook voor draaikiepramen 

Draaikiepramen komen tegenwoordig in ieder huis voor. Het zijn ramen die om twee assen kunnen draaien. Dat is ontzettend handig, want dat betekent dat ze op kiepstand kunnen, maar ook volledig geopend kunnen worden. Om het raam te openen of te sluiten moet je het handvat omhoog, naar beneden of opzij draaien. 

Hoewel raamkiepramen heel handig kunnen zijn, zorgen ze soms voor problemen met het vinden van geschikte raamdecoratie. Zo blijven gordijnen vaak hangen in het handvat en krijgt vitrage vaak gaten door het draaien van het handvad. Ook kiepramen kun je daarom het beste afschermen met shutters. Met deze raambekleding voorkomt problemen en blijft lang mooi. 

Altijd passend advies

Shutters zijn niet alleen een handige oplossing, ze geven ook stijl en sfeer aan jouw woning. Zo kan er met verschillende materialen gewerkt worden om de creatie te maken die precies bij jouw woning en leefstijl past. Heb je toch nog vragen? Bij Van Eyck kun je altijd terecht voor vragen en passend advies. De specialisten kunnen je precies vertellen hoe je de ramen bij jouw thuis het beste afschermt. Daarnaast begeleiden ze in het installatieproces. Op die manier kun jij zo lang mogelijk genieten van je raambekleding!

You may also like

Comments are closed here.