design radiator in de woonkamer

Bij een strak design interieur is het belangrijk aandacht te besteden aan de details


Hou jij van een strak interieur, van het principe ‘less is more’? Dan wil je dit graag doortrekken tot in de kleinste details. En dat is ook de enige mogelijkheid om over je hele woning dezelfde stijl aan te houden. Lijkt het jou raar om voor je verlichting dezelfde stijl te kiezen als je mooie design radiator in de woonkamer? Of zoek je de juiste kleuren, die zowel in je badkamer, je slaapkamer en je keuken zullen voorkomen? Het zit hem allemaal in overdacht kiezen en letten op details. Lees hier hoe dit perfect mogelijk is.

Bepaal van bij het begin je eigen stijl

Wat is voor jou een ‘strak design’? Dit is namelijk een zeer persoonlijk iets. Ga jij voor vrij modern of voor puur minimalisme? Wil je een donker of licht interieur en hoeveel strakke lijnen wil jij in je woninginrichting? Laten we het bijvoorbeeld nog eens over die radiator in je woonkamer hebben. Veel mensen hechten niet echt belang aan de look van een radiator. Een radiator is toch maar gewoon een functioneel iets? Niets is minder waar. Kijk bijvoorbeeld eens bij Radiator-Outlet.nl en je ziet wat we bedoelen. Zwart of wit, met lamellen of met een volledig vlakke voorkant… het bepaalt voor een groot deel je interieur in de woonkamer. Ga je bijvoorbeeld voor lamellen, dan mag je deze look ook laten terugkomen in bijvoorbeeld je kasten en je raamdecoratie. Wanneer je dit principe aanhoudt voor elke kamer, dan krijg je een mooi en stijlvol geheel.

Omdat details dubbel zo belangrijk zijn

Een strak design kenmerkt zich door strakke lijnen, geen frullen of franjes en geen overdaad aan interieurstukken. Dit betekent dat elk meubelstuk en alle accessoires onmiddellijk in het oog springen. Waar je in een overdadig interieur een minder fraai object nog ietwat kunt wegstoppen, lukt dat in een strak interieur niet. Doe daarom elke aankoop voor je strakke interieur met heel veel zorg. Je vraagt je telkens af: waar komt het object precies in mijn interieur, welke invloed zal het hebben op het geheel en hoe zal het passen bij andere interieurstukken? Op basis hiervan ga je over tot de aankoop.

Met een kritische blik je strakke interieur bekijken

Het is leuk en vooral nuttig om regelmatig je interieur eens te herzien. Past alles nog wel goed bij elkaar? Uiteraard kun je bijvoorbeeld een radiator, vloeren of trappen geen andere plek geven in je woning. Maar dit kun je wel met meubels en accessoires. Wees gerust kritisch en ga creatief om met je interieur. Af en toe eens wat meubels naar een andere kamer verplaatsten, leuke nieuwe verlichting installeren of een nieuw vloerkleed doen wonderen!

You may also like

Comments are closed here.