Beveilig je schuur tegen inbraak


Ons huis beveiligen we met goede sloten, buitenverlichting en een inbraakalarm. Ook sluiten we voor de zekerheid een inboedelverzekering af. Maar de schuur? Die vergeten we vaak. Breng daar verandering in door deze tips op te volgen.

4 tips om je schuur te beveiligen tegen dieven

1. Investeer in een goed slot

Hoe beter het slot van je schuur is, hoe lastiger je het inbrekers maakt. Een goed slot kun je makkelijk herkennen aan het keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG-keurmerk). Dit keurmerk geeft met de cijfers 1 t/m 3 aan hoe veilig een slot is. Een slot met 3 sterren kan ervoor zorgen dat een inbreker er 5 minuten langer over doet om je schuur binnen te komen en dus een grotere kans heeft om gepakt te worden. Goed slot gekocht? Vergeet hem dan niet ook overdag op slot te doen. Het is een fabel dat er vooral ’s nachts ingebroken wordt.

2. Zorg dat niemand naar binnen kan kijken

In de schuur bewaren de meeste mensen kostbare spullen. Volgens stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) zijn de spullen die we hier stallen gemiddeld €3000 euro waard. Niet niks dus. Om te voorkomen dat inbrekers een kijkje in jouw schuur nemen, is het een goed idee om de ramen te blinderen. Plak de ramen bijvoorbeeld af met speciaal plakfolie, zodat niemand er iets door kan zien. Je kunt ook overwegen om de ramen dicht te timmeren.

3. Zet de fietsen altijd op slot

Het is een inkoppertje, maar wel een hele belangrijke: zet altijd de fietsen in de schuur op slot. Voor inbrekers is het de jackpot als ze de sleutels nog in het slot zitten. Helemaal als er een gloednieuwe e-bike in de schuur staat. Bewaar de sleutels ook op een veilige plek in huis; liever niet naast de voordeur. Dat is namelijk de plek waar inbrekers als eerste kijken.

4. Verdiep je in buitenverlichting

Een tuin met goede verlichting is voor inbrekers minder aantrekkelijk. Ze houden er namelijk niet van om in de spotlights te staan. De allerbeste buitenverlichting heeft een bewegingssensor. Dat betekent dat de lamp aangaat als er beweging in de tuin wordt gedetecteerd. Het grote voordeel van zo’n lamp is dat het extra opvalt als er iemand in de tuin loopt en dat jij en de buren dan eerder in actie komen.

En heb je al een inboedelverzekering afgesloten?

Met een inboedelverzekering verzeker je niet alleen de spullen in je huis, maar ook in je schuur. Wel zo’n prettig idee. Heb je nog geen inboedelverzekering afgesloten? Neem dan eens een kijkje bij de verzekeringen van InShared. Die zijn betrouwbaar, voordelig en binnen een paar minuten online afgesloten. Bereken hier alvast wat je per maand aan premie kwijt bent voor een inboedelverzekering

You may also like

Comments are closed here.