polycarbonaat

Bescherm uw personeel met een coronascherm in uw bedrijfspand


Tegenwoordig zijn coronaschermen niet meer weg te denken bij supermarkten, tandartspraktijken, in de wachtkamer bij uw huisarts, in de horeca en vele andere bedrijven. Voor velen zijn de coronaschermen enkel gemaakt van Plexiglas, maar niets is minder waar. Een groot deel is gemaakt van de kunststof polycarbonaat

Wat is polycarbonaat

Polycarbonaat is een transparante kunststof dat beschikbaar is in een plaat, staf en buis vorm. De kunststof is beschikbaar in diverse kleuren en varianten. Het materiaal staat ook bekend onder de merknaam Lexan. De unieke eigenschappen van polycarbonaat is dat het vrijwel onbreekbaar is. Daarnaast beschikt het over brandvertragende eigenschappen. Dit maakt het erg interessant om van dit materiaal een coronascherm te maken. 

Polycarbonaat coronascherm in de horeca

Indien u een horecazaak heeft dan is brandveiligheid een belangrijk issue. Zoals gezegd is polycarbonaat brandvertragend en beschikt over brandklasse B1. De classificering wordt vaak wettelijk geëist bij evenementen. Het kan daarom voor u als ondernemer interessant zijn om hierin te investeren voor als de lockdown is afgelopen en de horeca weer open mag tijdens de anderhalve meter samenleving.

Hufterproof scherm

Polycarbonaat is daarnaast hufterproof en vrijwel onbreekbaar. Is er in uw bedrijf of instelling mogelijk sprake van agressiviteit van klanten bij uw balie? Denk aan een gemeentehuis loket. Overweeg dan om een afscherming te maken van deze kunststof. Zo zijn uw klanten en personeel beiden beschermt tegen het coronavirus en onverwachte situaties.

Voor ZZP’ers kan het ook van belang zijn om thuis een coronascherm te hebben. Immers wilt u thuis ook beschermd zijn en de mogelijkheid om afstand in huis te houden is vaak lastig. Voor ZZP’ers zijn er veel webshops met kant en klare coronaschermen. Hierin heeft u de keuze tussen een hangend scherm of een staand scherm. Dit is net wat u handig is in uw huis of bedrijfsruimte. 

You may also like

Comments are closed here.