behangen populair

Behangen is enorm populair, hoezo?


Behangen is ook in 2021 nog steeds enorm populair. Dit komt doordat behang je enorm veel keuzevrijheid geeft als het gaat om de uitstraling van de muur. Dit is echter slechts één van de vele voordelen van behang! In deze blog vertellen we je waarom behang anno 2021 nog steeds enorm populair is.

De keuzevrijheid

Zoals benoemd heb je met behang enorm veel keuzevrijheid. Dit is dan ook de hoofdreden dat behangen zo populair is. Behang is in de essentie een vorm papier die op een muur aangebracht wordt. Je kunt dit papier op alle mogelijke manieren bedrukken. Deze variatie gaat van patronen tot kleuren tot fysiek voelbare ribbeltjes. Als je bijvoorbeeld graag een muur wilt waarop tijgers zichtbaar zijn, dan is behangen je beste optie. Het schilderen van een tijger is namelijk een nagenoeg onmogelijke optie, maar tijger behang kun je gewoon op de muur aanbrengen! Het is hierin wel belangrijk om te onthouden dat hoe bijzonderder het behang is, hoe duurder dit ook is. Als je echt custom made behang wilt betaal je al snel de hoofdprijs. Het unieke resultaat maakt dit prijsverschil het echter meer dan waard.

Snelheid

Als je een beetje weet hoe je een muur moet behangen, dan kan je het behang proces in vrij korte tijd doorlopen. Je dient de stukken behang in te smeren met lijm en deze op de muur aan te brengen. Wanneer je hier een beetje handigheid in ontwikkeld kun je zo in luttele uren je volledige muur behangen. Daarnaast is het behang na aanbrengen vaak ook direct mooi en ‘klaar voor gebruik’. Dit is een groot voordeel van behangen ten opzichte van bijvoorbeeld schilderen. Het twee keer moeten schilderen van een muur is in veel gevallen eerder de regel dan een uitzondering. Let er hierbij wel op dat het behang met grote precisie aangebracht dient te worden. Dit is het belangrijkst bij geprint behang zoals bijvoorbeeld dieren behang, maar ook bij egaal behang is een stukje overlap al snel zichtbaar. Dit is echter een kwestie van oefenen. Na een aantal keer behangen behang je zo meter na meter muur!

You may also like

Comments are closed here.