bedrijfspand verkopen

Bedrijfspand verkopen in tijden van Corona


Het zijn onzekere tijden. Veel bedrijven zitten door de Coronacrisis in zwaar weer en hebben nu niet de middelen om een nieuw bedrijfspand te kopen. Het hoofd boven water houden heeft nu de hoogste prioriteit. Een nieuw pand? Dat is zorg voor later. Een bedrijfspand verkopen is deze tijd is dan ook een stuk moeilijker, maar niet onmogelijk! Zo kun je je bedrijfspand ook laten opkopen. Waarom dit (zeker nu) een goede keuze is? Lees dan onderstaande redenen. 

Geen extra kosten = een hoge verkoopprijs

Laat je je bedrijfspand opkopen door een vastgoedpartij? Dan betaal je niet voor de diensten van een makelaar. En die onvoorziene kosten loper normaliter flink op. Neem je een makelaar in de arm, dan komen er altijd courtage en opstartkosten bij kijken. Courtage bestaat in de meeste gevallen uit een percentage van de verkoopprijs van je bedrijfspand. Beschik jij over een groot/duur bedrijfspand (wat bij bedrijfspanden vaak het geval is), dan zul je ook flink wat kwijt zijn aan courtage kosten. De kosten voor courtage lopen bij de verkoop van bedrijfspanden al vaak op tot in de tientallen duizenden euro’s, centjes die je ook in je zak kunt houden als je je bedrijfspand laat opkopen door een vastgoedpartij. 

Snel verkopen zonder stress 

Niet ieder bedrijfspand wordt snel verkocht, al helemaal niet in onzekere tijden. Staat je bedrijfspand lang te koop, dan blijven de kosten ook doorlopen. Zonde van het geld en daarnaast een flinke stress factor. Iets wat we er in deze tijd niet echt bij kunnen hebben. Daarnaast moet je bedrijfspand er tip-top uitzien en blijven uitzien voor potentiële kopers. Iets wat vaak vergeten wordt. Laat je je bedrijfspand opkopen door een vastgoedpartij, dan heb je deze zorgen niet langer. Een vastgoedpartij is gespecialiseerd in de opkoop en verkoop van bedrijfspanden en zorgt voor een snelle afwikkeling. Jouw bedrijfspand is in de meeste gevallen veel sneller verkocht dan wanneer je hem op de markt brengt. 

Huurders in je bedrijfspand? Geen probleem!

Verhuurd verkopen? Als je een bedrijfspand hebt en het huurcontract met de huurders is nog niet afgelopen, dan is verkopen vaak een lastige klus. Heb jij een bedrijfspand met huurders? Bekijk dan eens de mogelijkheden om je bedrijfspand op te laten kopen door een vastgoedpartij. Veel vastgoedpartijen kopen namelijk ook verhuurde bedrijfspanden op. Zo kan de verkoop toch doorgaan en heb jij snel je geld tot beschikking. 

Een snelle verkoop, eerlijke en hoge prijs, en snel geld op je rekening geeft in onzekere tijden rust. Maar ook daarna is en blijft opkopen een verstandige keuze!

You may also like

Comments are closed here.