Alpengrind


Alpengrind komt – zoals de naam al verklapt – uit het Alpengebied. Dit ronde siergrind wordt rond geslepen op natuurlijke wijze in rivieren en beken in het Duitse Alpengebied. Dat is ook direct waar de gemengde kleuren van dit grind vandaan komen. De kleuren die je terugziet in dit Alpengrind zijn een mix van: beige, grijs, crème en antraciet. Een mooie combinatie voor een kleurrijk grindpad of om een bloementuin of perkje mee te decoreren. En dat is ook direct waar het alpengrind veel voor wordt gebruikt. In dit artikel lees je wat Alpengrind is, hoe je het kunt gebruiken en hoe je het kunt aanleggen. 

Waar komt alpengrind vandaan? 

Zoals bovengenoemd komt alpengrind uit de Alpen, om precies te zijn uit de Rijn, gelegen in de Duitse Alpen. De rivieren waar het alpengrind uit wordt gewonnen zorgen er door de jaren heen voor dat het grind door de jaren heen is afgesleten. Om die reden is alpengrind rond van vorm en voelt het glad aan. alpengrind staat er bekend om dat het heel hard is en niet te verslijten. Niet gek ook, als het al jaren in een grote rivier heeft gelegen. alpengrind is door de vorm prettig om op te lopen en daarnaast ook hard genoeg voor zware objecten. Dat maakt alpengrind uitermate geschikt om opritten mee te bedekken. 

Wat kun je met alpengrind? 

Door de ronde en gladde kenmerken van alpengrind is dit grindsoort uitermate geschikt voor sierpaden. Grind klinkt niet direct aantrekkelijk om over te lopen, maar Alpengrind daarentegen heeft een prettige structuur om met je voeten overheen te lopen. Goed te gebruiken dus als looppad in je tuin. Ook wordt Alpengrind veel gebruikt als dakbedekking. Deze grindsoort is populair als dakbedekking doordat de stenen rond zijn. Stenen met scherpe uiteinden kunnen er namelijk voor zorgen dat de dakbedekking beschadigd raakt. 

Doordat alpengrind erg sterk is, is het ook perfect te gebruiken voor zware objecten. Denk daarbij aan ondergrond voor een oprit of erf. Een auto of zwaarder voertuig zal de Alpengrind niet beschadigen. Daarnaast ziet het er ook nog eens erg sierlijk uit. Het zorgt voor een landelijke en natuurlijke uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om het Alpengrind alleen te gebruiken ter decoratie, voor bijvoorbeeld de randen van een vijver of in een bloem- of plantenbak. Ook direct een goede oplossing voor wanneer je meer grind hebt besteld, dan je nodig hebt. Dat maakt alpengrind een grindsoort dat van alle markten thuis is. 

Alpengrind aanleggen 

Wanneer je alpengrind bestelt wordt het geleverd in big bags (grote zakken) of het wordt direct vanuit de vrachtwagen op je grond gekiept.  Wanneer je het alpengrind gaat aanleggen, is het belangrijk dat je dit niet te dun of te dik doet. Je wil niet dat er gaten ontstaan tussen het grind, waardoor het rommelig lijkt of dat je teveel grind stort en je er niet meer met een auto doorheen kunt rijden. Het advies is om ongeveer 5 tot 10 centimeter alpengrind te gebruiken. Om het jezelf makkelijk te maken kun je dit vergelijken met de dikte van een stoeptegel. 

Alpengrind bestellen

Je kunt Alpengrind gemakkelijk online bestellen. Je kunt dan direct zien hoeveel vierkante meter je kunt aanleggen met de hoeveelheid die je bestelt. Ook kun je meestal het Alpengrind laten bezorgen in een big bag of los laten storten. Bedenk van tevoren goed hoeveel alpengrind je nodig denkt te hebben. Het zou zonde zijn als je teveel of te weinig alpengrind bestelt. Het overgebleven Alpengrind kun je altijd nog gebruiken als decoratie in je bloembakken of rondom een vijver.

You may also like

Comments are closed here.