kersenboom

5 fruitbomen die leuk staan in een kleine tuin


Het kweken van fruit aan fruitbomen in je eigen tuin is geweldig leuk, maar het is wel belangrijk om daarin de juiste keuzes te maken. In een kleine tuin is de ruimte in de breedte bijvoorbeeld beperkt, maar kan een boom wel mooi de hoogte in groeien. Kersenbomen zijn wat dat betreft een uitstekende keuze, maar er zijn meer fruitbomen geschikt voor kleine tuinen.

Kersenbomen
Kersenbomen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar, waarbij onder meer de hoogte van de boom varieert. Er is wat dat betreft een onderscheid te maken tussen laagstam, halfstam en hoogstam. Zo is er bij de keuze voor dit type fruitboom rekening te houden met de afmetingen en inrichting van de tuin.

Appelboom
Een appelboom is niet de eerste boom waar je misschien aan denkt als je een kleine tuin hebt. Dat komt omdat appelbomen erg groot kunnen worden. Het is echter ook mogelijk om deze fruitboom te snoeien om als leiboom toe te passen.

Kweepeer
Een kweepeer is een boom die in het voorjaar grote bloemen laat zien en in het najaar een peerachtige vrucht afgeeft. Het is een boom die in verschillende varianten verkrijgbaar is, waarbij de stamhoogte verschilt per ras en soort.

Vijgenboom
Een vijgenboom is eveneens een fruitboom die het prima doet in een kleine tuin. Bij een volgroeide vijgenboom is er sprake van een hoogte van 2,5 meter. De breedte kan uitlopen tot 3 meter. Het is wel belangrijk om deze fruitboom op een plek in de tuin te zetten, waar de volle zon op schijnt. Dat is de ideale omstandigheid om de vijf te laten groeien en bloeien. De beste plek is ook tegen een warme muur of schutting, want er is sprake van vorstgevoeligheid.

Pruimenboom
Er zijn verschillende soorten pruimenbomen die in een kleine stadstuin zijn te plaatsen. Bij je keuze voor deze pruimenboom kan je uiteraard rekening houden met het soort pruim. Er zijn namelijk pruimenbomen met kleine aromatische pruimen, maar ook bomen met grotere, blauwpaars gekleurde vruchten.

In een kleine tuin is het mooi om een fruitboom te combineren met lagere struiken en planten. Bijvoorbeeld door een rhododendron bij een fruitboom in de buurt te plaatsen. Op deze manier sluiten de verschillende hoogteniveaus op elkaar aan. Daarbij is ook nog rekening te houden met de kleuren van de fruitbomen en kleuren van struiken en planten. Wat dat betreft zijn rhododendrons met bloemen in allerlei kleuren verkrijgbaar.

You may also like

Comments are closed here.