woonkamer ruimer laten lijken

4 x tips om je woonkamer ruimer te laten lijken


Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je woonkamer te klein is, maak je dan geen zorgen! Want er zijn echt genoeg manieren om deze ruimte groter en ruimer te laten lijken. Lichte kleuren, kunststof kozijnen die veel daglicht binnen kunnen laten en andere optische trucjes kunnen er direct voor zorgen dat je woonkamer een stuk ruimer lijkt. Of je nu te maken hebt met een klein appartement of een gezellig gezinshuis, deze 4 tips helpen je om je ruimte optimaal te benutten en je woonkamer veel groter te laten lijken dan dat deze in werkelijkheid is. Lees hieronder verder voor de tips!

Gebruik spiegels & glas 

Een kunststof kozijn vervangen kan een positief effect hebben op de ruimtelijkheid van je huis. Maar ook spiegels zijn geweldig om een ruimte groter te laten lijken, omdat ze het licht weerkaatsen en de illusie van extra ruimte wekken. Probeer een grote spiegel aan één muur te hangen of plaats een paar kleinere in de kamer. Dit zorgt voor de optische illusie van een extra raam of zelfs een verdubbeling van de kamer. Glazen oppervlakken hebben ook een soortgelijk effect. Dus probeer oude houten tafels te vervangen door versies met een glazen blad om de illusie te wekken dat je woonkamer veel groter is dan deze in werkelijkheid is. 

Opruimen en organiseren 

Door rommel kan elke ruimte benauwd en beklemmend aanvoelen, dus het is echt de moeite waard om je woonkamer netjes en georganiseerd te houden. Neem de tijd om op te ruimen en kies ervoor om de boel praktisch in te richten. Begin met het verwijderen van alles wat niet in de woonkamer thuishoort (zoals overtollig papierwerk, tijdschriften, speelgoed etc.). Organiseer dan wat overblijft in nette stapels of berg spullen die niet gebruikt worden op in een kast of mand. Je kunt ook overwegen te investeren in opbergmogelijkheden zoals boekenplanken en opbergbakken. Zo kun je dingen netjes houden zonder dat het te veel ruimte inneemt. 

Kies lichte kleuren en patronen 

Donkere kleuren kunnen een ruimte afgesloten en claustrofobisch laten aanvoelen, dus kies voor lichtere tinten. Let ook op patronen als je nieuwe meubels koopt. Kies voor strepen of andere motieven in plaats van grote blokvormige prints die overweldigend kunnen zijn voor het oog en de kamer kleiner laten lijken dan dat hij is. Zo kun je textuur aan je woonkamer toevoegen zonder dat het druk of rommelig lijkt. Perfect! 

Voeg groen en natuurlijk licht toe 

Het toevoegen van natuurlijke elementen zoals planten helpt grote muren met effen kleuren op te breken en brengt leven in elke ruimte. Bovendien zuiveren ze de lucht in je huis! Open, indien mogelijk, overdag de gordijnen om natuurlijk licht in je woonkamer te laten binnenvallen. Dit zorgt voor een luchtige sfeer en geeft de indruk dat er meer ruimte beschikbaar is dan in werkelijkheid het geval is.     

Een gevoel van openheid creëren in een kleine woonkamer kan lastig zijn, maar het is zeker te doen. Volg gewoon de 4 eenvoudige tips hierboven! Vergeet niet dat spiegels, glazen oppervlakken en natuurlijke elementen allemaal samenwerken om een illusie van extra ruimte te creëren. Kies lichte kleuren voor meubelstukken en patronen voor stoffen. Ruim regelmatig op en gebruik waar mogelijk opbergoplossingen om iedereen thuis gelukkig te houden. Veel succes!

You may also like

Comments are closed here.