plantenbak

4 manieren om je bloembak te pimpen


Nu de zomer voorbij is, we te maken krijgen met herfstachtig weer en uiteindelijk de winter in gaan, is het de hoogste tijd om de tuin winterklaar te maken. Dit betekent dat je struiken moet snoeien, zorgen dat de grasmat voldoende lengte heeft en planten die niet tegen vorst kunnen, om deze op een veilige plek te zetten. Daarnaast is het de ideale gelegenheid om de tuin, of in dit specifieke geval de bloempotten, een complete make-over te geven. Zo fris je je tuin op voor aankomende lente. Benieuwd in welke 5 stappen je bloembakken kunt pimpen? Dit artikel geeft antwoord op deze vraag.

Verven van je oude bloembakken

Wanneer je een houten bloembak hebt, is het heel eenvoudig om de bak te voorzien van een nieuw kleurtje. Zorg ervoor dat het hout eerst goed wordt geschuurd, voordat je er een laag verf overheen doet. De verf kan uiteraard in iedere kleur aangebracht worden. Wil je dat de bloembakken opvallen, maak dan gebruik van harde kleuren. Moeten de bloembakken onopvallend blenden in de tuin, dan is het gebruik van zachte kleuren aan te raden.

Aanschaf van nieuwe bloembakken

Ook kun je ervoor kiezen om nieuwe bloembakken aan te schaffen. Dit omdat de oude bloembakken aan vervanging toe zijn, of je een compleet nieuwe look aan de tuin wilt geven. In dat geval zou je bijvoorbeeld een cortenstaal bloembak in de tuin kunnen plaatsen. Dit geeft een luxe en moderne uitstraling aan de tuin. Ideaal voor wanneer het interieur binnenshuis ook bestaat uit een moderne of industriële stijl.

Zelf je bloempotten maken

Bloempotten worden meestal gemaakt van klei en gebakken totdat de sterkte van de pot optimaal is. Maar wist je dat je zelf ook eenvoudig je bloempotten kunt maken? Door een mengsel van beton te maken en deze in een vorm te gieten, maak je persoonlijke bloempotten voor in de tuin. Uiteraard kun je de bloempotten voorzien van een kleur met speciale betonverf. 

Bloempotten versieren

Zoals eerder is besproken, kun je bloempotten verven om een andere uitstraling te creëren. Ook kun je bloempotten versieren, om het aanzien te veranderen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van mozaïek, kun je een bloempot volledig naar eigen mening versieren. 

Kortom, je kunt een bloempot op verschillende manieren pimpen. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om volledig nieuwe bloempotten aan te schaffen. Op deze manier geef je jouw tuin een volledig nieuwe uitstraling.

You may also like

Comments are closed here.