interieur zwart wit

3x waarom je moet kiezen voor een zwart-wit interieur


Zwart en wit zijn tegenovergestelden die tegelijkertijd perfect samengaan. In dit geval is het fenomeen tegenpolen trekken elkaar aan helemaal waar. Het combineren van zwart en wit is een klassieker en dat is niet zomaar! Je creëert door het combineren van deze kleuren een mooi contrast en een dramatisch effect. Tijdens het lezen van dit artikel kom je achter drie redenen waarom je voor een zwart-wit interieur moet kiezen!

Je kunt het zo bont maken als je zelf wil

Een zwart-wit interieur is niet per definitie alleen maar zwart en wit. Je kunt het zo bont maken als je zelf wil! Wanneer je enkel en alleen zwart en wit gebruikt, kan het zijn dat je interieur een beetje kil wordt. Door goede overwogen keuzes te maken over wat zwart of wit wordt, kun je dit voorkomen. Toch zie je vaak nog wel een andere kleur in een zwart-wit interieur. Grijs, bruin, beige of juist een felle kleur zoals groen passen goed in een zwart-wit interieur.  

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213358101083429482/

Het is tijdloos

Wanneer je gaat voor een zwart-wit interieur weet je in ieder geval zeker dat je mooi wat jaren vooruit kunt. Zwart en wit zijn namelijk tijdloze kleuren, wanneer je interieur je na een tijdje alsnog gaat vervelen kun je altijd switchen van accessoires. Daarnaast is dit natuurlijk erg fijn voor de portemonnee! Met kleine aanpassingen oogt een zwart-wit interieur namelijk al snel heel anders.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213358101083429487/

Warmte toevoegen op jouw manier

Je kunt op jouw eigen manier warmte toevoegen en je woning gezellig maken. Zorg voor een sfeervol interieur door middel van het subtiel verwerken van andere kleur in je zwart-wit woning. Een goede keuze is om een beige houttint met je zwart-witte interieur te combineren. Wat ook erg mooi is, is om je muur helemaal wit te verven en er fotolijstjes op te hangen met zwarte omlijsting. Kies een paar van de foto’s of posters in kleur om de boel iets op te vrolijken. Daarnaast kun je het natuurlijk gezellig maken met kaarsen, bloemen en kamerplanten. Of ga voor een heerlijk zacht vloerkleed met een leuk patroon. Wat vaak vergeten wordt maar je woning juist afmaakt is raamdecoratie. In een zwart-wit interieur speelt raamdecoratie ook een hele belangrijke rol! Met raamdecoratie bepaal je de sfeer in huis en je favoriet hangt compleet van jouw smaak af. Plisségordijnen zijn erg strak en jaloezieen heel stijlvol. Aan te raden is om te combineren met gordijnen. Dit is erg praktisch, maar ook voor de look & feel van je interieur heel handig. Gordijnen hebben namelijk een knusse uitstraling.  Zo zijn de opties eindeloos voor het creëren van jouw zwart-wit interieur.

Hoe ga jij zorgen voor mooi contrast in je zwart-wit interieur?

You may also like

Comments are closed here.