bouwhekdoeken

3 redenen om je bouwhekken te voorzien van bouwhekdoeken


Volgens de wet moet iedere bouwplaats afgeschermd worden met bouwhekken. Dit om onbevoegden van het terrein te weren en ongelukken te voorkomen. Daarnaast zorgen bouwhekken ervoor dat anderen niet zomaar bij je materialen kunnen of vandalisme kunnen plegen. Bouwhekken kunnen voorzien worden van bouwhekdoeken. Je hebt hierbij de keuze uit onbedrukte of bedrukte doeken die je aan je hekwerken kunt bevestigen. Naast standaard bouwhekdoeken die het zicht ontnemen, zijn er tevens winddichte, beperkt winddoorlatende en/of brandwerende doeken te verkrijgen. Hieronder hebben we drie redenen voor je op een rijtje gezet om je bouwhekken te voorzien van bouwhekdoeken.

Bouwhekdoeken ontnemen het zicht op het terrein

Dit is waarschijnlijk de voornaamste reden waarom bouwhekdoeken geplaatst worden. Ze ontnemen namelijk het zicht op het terrein. Dit is erg handig wanneer er veel en duur gereedschap en materieel op de bouwplaats aanwezig is. Hoewel bouwhekken er al voor zorgen dat de kans op diefstal en/of vandalisme aanzienlijk wordt verkleind, is het natuurlijk nog beter wanneer mensen van buitenaf niet kunnen zien wat er op de bouwplaats aanwezig is qua gereedschappen en materieel. Wanneer dieven zien dat het dure gereedschap zomaar voor het grijpen ligt, neemt de kans op diefstal uiteraard toe. Daarnaast belemmeren de gladde doeken de mogelijkheid om over het hekwerk te klimmen.

Sommige bouwhekdoeken houden wind tegen of zijn brandvertragend

Bouwhekdoeken zijn in diverse soorten te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor standaard bouwhekdoeken, maar je hebt ook doeken die wind tegenhouden of brandvertragend werken. De brandvertragende doeken gaan niet zomaar in vlammen op, mochten ze om de één of andere reden in brand vliegen. Wanneer je op zoek bent naar een bouwhekdoek dat de wind tegenhoudt, heb je de keuze uit twee opties: een volledig winddichte doek of een doek die beperkt (12 procent) wind doorlaat. Het bekleden met winddichte of beperkt winddoorlatende bouwhekdoeken is voor eigen risico.

Je kunt reclame maken met bedrukte bouwhekdoeken

Bouwhekdoeken zijn onbedrukt, maar ook bedrukt te koop. Wat je bijvoorbeeld veel ziet, is dat men op het bouwhekdoek de geldende maatregelen op de bouwplaats laat drukken. Zo hoef je hier niet nog weer een apart bord voor te plaatsen. Uiteraard kan ieder ontwerp op het doek worden gedrukt. Of je nu de geldende veiligheidsvoorschriften duidelijk op een rijtje wilt zetten of reclame wilt maken voor je bedrijf, met een bedrukt bouwhekdoek is het allemaal mogelijk!  

You may also like

Comments are closed here.