Zo kun je besparen op dure verbouwingen binnenshuis


Eén ding weet je zeker als je binnenshuis gaat verbouwen: je moet je portemonnee trekken. En vaak flink ook. Toch zijn er een aantal heel simpele zaken die besparen op de verbouwing binnenshuis mogelijk maken. Eén daarvan is om de acties en aanbiedingen op het gebied van keuken en badkamer steeds goed in de gaten te houden.

Neem zelf een deel van de werkzaamheden op je

Om geld te besparen kun je zelf met je vrienden een deel van de sloopwerkzaamheden op je nemen. Voer bovendien het sloopafval zelf af in plaats van het huren van containers. Op die manier kun je al een deel van de kosten afsnoepen. Gebleken is verder dat als je met een specialist in zee gaat je beter een totaalprijs dan een prijs per uur af kunt spreken. Het voorkomt bovendien ergernis als een heel trage vakman welhaast lijkt zoveel mogelijk dure uurtjes mee te willen pikken. Uiteraard vraag je voor de werkzaamheden altijd meer dan een offerte aan. De materialen die je zelf kunt halen bij de bouwmarkt haal je bij voorkeur in één keer. Net zoals bij boodschappen doen geldt dat je beter een keer flink in kunt slaan dan dat je elke dag even langs de bouwmarkt gaat.

Houd Marktplaats scherp in de gaten

Overweeg ook tweedehands materiaal en check zeker een website als Marktplaats. Soms wordt nog erg goed materiaal voor een prikkie aangeboden. Neem je door de verbouwing een voorschot op de toekomst en ga je beter isoleren en verbouw je duurzaam? Informeer dan eens bij je gemeente of er ook subsidies beschikbaar zijn. Het klinkt gek, maar ook investeren kan je op termijn geld opleveren. Investeer in kwaliteit. Dan weet je dat je er langer plezier van hebt. De aanschafprijs is dan weliswaar ietsje duurder, maar op de lange termijn zal dat verschil er niet meer zijn als je kiest voor producten met een langere levensduur.

Kortingen en aanbiedingen

Belangrijk is verder ook dat je nooit zomaar wat doet of koopt. Check bijvoorbeeld altijd de online reviews van producten om zo zeker te weten dat je iets goed koopt. Ook handig is het om vooraf een budget vast te stellen en daar niet van af te wijken. Al ver voordat je begint aan de verbouwing let je bovendien scherp op de kortingen en aanbiedingen die elke week opnieuw aangeboden worden. 

You may also like

Comments are closed here.