chocolade versieringen

Zelf de mooiste chocolade decoraties voor op je taart maken?


Het leukste onderdeel van zelf een taart maken is en blijft toch wel het decoreren of versieren ervan. Taarten kun je op heel veel verschillende manieren decoreren. Zo kun je kiezen uit tal van kant-en-klare eetbare, maar ook niet eetbare decoraties. Bovendien is het mogelijk om zelf decoraties te maken, bijvoorbeeld van chocolade. In deze blog leggen we graag uit wat je hiervoor nodig hebt en hoe je te werk gaat. Lees daarom snel verder als je de mooiste chocolade decoraties zelf wilt maken!

Dit heb je nodig

Om chocolade decoraties te kunnen maken, heb je uiteraard chocolade nodig. Kies voor een chocolade die je gemakkelijk kunt tempereren, zoals chocolade callets bijvoorbeeld. Je kunt deze chocolade druppels onder meer in melk, wit en puur kopen. Verder heb je een cornetje nodig zodat je de chocolade mooi dun kunt opspuiten. Dit opspuiten doe je het beste op speciaal acetaatfolie. Zo kun je de decoraties na uitharding makkelijk verwijderen zonder dat ze kapot gaan. Je kunt de decoraties vanuit de losse pols opspuiten, maar je kunt hier ook een sjabloon voor gebruiken. Print dit sjabloon gewoon op standaard papier.

Zo ga je te werk

Leg het uitgeprinte sjabloon op je werkbank neer en plaats er een vel acetaatfolie overheen. Vouw een cornetje van bakpapier of een ander vetvrij papier (knip de punt nog niet af!). Nu je deze voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd om de chocolade op de juiste manier te tempereren. Dit kun je op meerdere manieren doen. Kies de methode die jij het prettigst vindt werken en zorg ervoor dat je chocolade mooi getempereerd is. Vul het cornetje nu met de getempereerde chocolade en knip een kleine opening aan het uiteinde van het cornetje. Je kunt de chocolade nu opspuiten door de lijnen van het sjabloon te volgen. Laat de chocolade decoraties voldoende uitharden voordat je ze van de folie haalt. 

Toch liever kant-en-klare decoraties kopen?

Vind je zelf decoraties maken te veel werk en wil je toch liever kant-en-klare taartdecoraties kopen? Bij Baktotaal Bouwhuis vind je een zeer ruim assortiment. In de webshop vind je zowel eetbare decoraties als versieringen die je niet op kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan lekkere zoete suikerparels, vrolijk gekleurde sprinkles en niet-eetbare taarttoppers en fonteinen. Goed nieuws wanneer je toch per se chocolade decoraties op je taart wilt: je kunt ze ook gewoon kant-en-klaar kopen!

You may also like

Comments are closed here.