maritieme woontrend

Woontrend maritiem wonen, wat houdt het in?


Zeil weg op de kalme golven van de maritieme woontrend

Vrij kunnen ademen, het gevoel van weidsheid om je heen, de eerlijke, echte natuur die je omgeeft. Dat is het strandgevoel. En niets ontspant meer dan het strand. Het zand onder je voeten, de blauwe lucht boven je, voor je het uitzicht van de zee waar de horizon tegelijk mijlenver weg is en tegelijk binnen handbereik lijkt. Geen wonder dat de maritieme woontrend nog steeds populair is. Maritiem wonen brengt het strand naar je inrichting, zodat jij iedere dag kunt genieten van een ontspannen gevoel met een licht romantisch tintje.

maritiem inrichten

Bij de maritieme woontrend draait alles om comfort en rust. Het hele interieur staat in het teken van deze twee sleutelwoorden. Dat bereik je door een combinatie van de juiste kleuren, materialen en accessoires. Een maritieme inrichting zorgt voor verbinding tussen de zee, de vrije natuur en jouw woning. Het is de ideale plek om tot rust te komen na een drukke dag vol werk en verplichtingen.

Volg deze tips en creëer eenvoudig een maritieme inrichting in jouw woning!

Maritieme kleuren

maritieme woontrend

Kleuren zoals blauw, turquoise en wit vormen de basis van het maritiem inrichten. Kies een basiskleur in een lichte tint voor de grotere oppervlakten zoals de muren, het plafond en eventuele vloerkleden. Lichte tinten geven een gevoel van ruimte, blauw en wit geven lucht aan een inrichting. Kies vervolgens iets donkere tinten voor bijvoorbeeld de meubelbekleding, kussens of een plaid over de bank. Wees niet bang wat hardere accenten aan te brengen met bijvoorbeeld donkergroen en donkerrood om het interieur wat extra leven te geven. Ook zilver doet het goed bij het maritiem inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een zilverkleurige accessoire, een donkerrode vaas of diepgroene bloempotten. Kies niet te veel accessoires in deze accentkleuren om te voorkomen dat het te druk wordt in een ruimte, het doel van een maritiem interieur is het creëren van een rustige omgeving.

Maritieme materialen

maritieme woonaccessoires

Zoek je naar maritieme materialen, dan kom je al snel uit op onbehandeld of verweerd hout dat doet denken aan het drijfhout dat je vindt langs de kustlijn. Een bijzettafeltje of nachtkastje van verweerd hout geeft een extra natuurlijk tintje aan een interieur. Verder kun je denken aan natuurlijke materialen zoals katoenen slopen voor kussentjes of als beddensprei, linnen gordijnen en een zacht wollen kleedje. Deze stoffen en materialen zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook nog eens duurzaam en gaan jaren mee. Maritiem wonen is dus met recht ook wonen in een duurzaam interieur.

maritiem wonen

Maritieme decoratie

Maritieme kunst mag niet ontbreken in de maritieme woontrend. Daarbij kun je denken aan schilderijen van weidse stranden, een ondergaande zon die net de horizon raakt of een scheepje op de kalme golven. Maar er is meer dan alleen een schilderij als je wilt kiezen voor maritieme decoratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schelpenguirlande aan de muur, een scheepje in een fles of een kunstzinnig object gemaakt van drijfhout. Veel woonwinkels verkopen accessoires in maritieme stijl, maar je kunt ook prima zelf aan de slag met spulletjes die je vindt op het strand, langs de kustlijn en in de duinen.

Ook frisgroene planten zie je veel terug in een maritieme inrichting. Denk aan groene kamerplanten zoals een goudpalm of een calathea of exotische bloemen zoals orchideeën om wat extra kleurelementen aan het interieur toe te voegen.

You may also like

Comments are closed here.