dieren verzekering

Weinig mensen staan stil bij het feit dat je ook je huisdieren kunt verzekeren


Tegenwoordig kun je je financieel indekken voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Veel mensen kiezen voor zekerheid en zorgen ervoor dat ze verzekerd zijn tegen verschillende zaken. Zo gaat vrijwel niemand de openbare weg zonder een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. En om risico’s te vermijden en gedekt te zijn tegen uiteenlopende schade in en om de woning, is een goede inboedelverzekering bijvoorbeeld heel belangrijk. Maar ook een levensverzekering wordt steeds vaker afgesloten om financiële zekerheid te bieden, voor het geval dat iemand iets overkomt en er op deze manier zeker van te zijn dat je gezin niet voor problemen komt te staan. 

Waar echter veel mensen niet bij stil staan, is dat je ook voor je huisdieren een dierenverzekering kunt afsluiten. Degenen die een kat of hond in huis hebben, zullen zich er bewust van zijn dat je op jaarbasis stiekem toch best vaak bij de dierenarts terecht komt als zich weer een of ander probleem presenteert. Heeft de kat iets verkeerds ingeslikt waardoor ze maagproblemen krijgt of dient ze een simpele gebitsreiniging te ondergaan? Dan komt een kattenverzekering goed van pas. Of is jullie lieve hond aangevallen door een agressieve soortgenoot en moet hij meerdere hechtingen krijgen voor zijn wonden? 

Onvoorziene omstandigheden kunnen stiekem voor aanzienlijke kosten zorgen

Het zijn allemaal onvoorziene omstandigheden die behoorlijke onkosten tot gevolg kunnen hebben als je daar van te voren niet bij stil had gestaan. Gelukkig kun je vandaag de dag kiezen uit verschillende opties als je er over aan het nadenken bent om een verzekering af te sluiten voor een van je huisdieren. Op die manier kun je jezelf indekken tegen uiteenlopende kosten die – als je er niet bij stilstaat – op jaar basis toch behoorlijk op kunnen lopen. 

Met een degelijke verzekering zijn zaken zoals gebitsverzorging, eventuele vaccinaties en operaties voor aandoeningen aan heupen of elle bogen allemaal gedekt. Er bestaat ook de mogelijkheid om je huisdieren te verzekeren in het buitenland, al zijn medische kosten voor je huisdieren over het algemeen prima gedekt onder een goede reisverzekering. 

Geen huisdier is hetzelfde, waardoor de premies en dekking per dier verschillen

Natuurlijk is geen huisdier hetzelfde en kan de premie per dier toch aanzienlijk verschillen. Een aantal factoren die daarbij een rol spelen zijn onder meer het ras, de leeftijd en het geslacht. Ook de medische historie van een huisdier speelt natuurlijk een rol. Bestaande klachten of ziekteperiodes zorgen er voor dat de premies hoger uit kunnen vallen. 

Hoe dan ook, net zoals je er voor kiest om je woning, vervoer en reizen te verzekeren, bestaat er ook de mogelijkheid om je huisdieren te verzekeren. En ondanks het feit dat heel veel mensen hier niet bij stil staan, kan een juiste verzekering voor je kat of hond je op jaar basis toch behoorlijk wat geld schelen. Het kan daarom dan ook geen kwaad om je eens verder te verdiepen in de verschillende mogelijkheden en polissen die beschikbaar zijn om mogelijke problemen met jouw huisdier in de toekomst probleemloos te verzekeren!

You may also like

Comments are closed here.